Afbeelding
ingezonden mededeling

Lekkere koffie kopen in Barendrecht, waar koop je versgebrande koffie?

Algemeen

Wie van goede koffie houdt weet dat versgebrande koffie altijd beter is dan koffiebonen die in de supermarkt liggen te verjaren. Als je net hebt geïnvesteerd in een dure koffiemachine dan wil je natuurlijk ook lekkere koffie zetten. En dat doe je het beste met versgebrande koffie. Maar waar in Barendrecht ben je aan het juiste adres voor koffiebonen van hoge kwaliteit? Waarom vers gebrande koffie?

De meeste Barendrechters zullen op de fiets naar de supermarkt stappen om hun koffievoorraad bij te vullen. Begrijpelijk, koffie koop je samen met andere boodschappen en is in de supermarkt vaak net iets goedkoper. Maar er schuilt wel een probleem bij koffie uit de supermarkt, zeker voor liefhebbers van goede koffie. De koffie is namelijk niet vers meer.

Hoe zit het?
Zodra groene koffiebonen gebrand zijn tot een mooie lichtbruine kleur begint het al met smaakverlies. Versgebrande koffie blijft zo’n 6 - 8 weken vers. Supermarkt koffie ligt soms jaren in opslagplaatsen te wachten totdat het in jouw kopje koffie belandt. De meeste koffiedrinkers weten niet beter, maar als je eenmaal het verschil geproefd hebt wil je niet anders meer dan versgebrande koffie.

We gaan ook naar de markt om de beste kaas, noten en vis te kopen. Waarom gaan we dan niet op zoek naar de beste koffie?

Waar in Barendrecht koop je hoge kwaliteit koffie?
Gelukkig zijn er een aantal plekken in Barendrecht waar ze wel veel geven om hoogwaardige koffie. Dit betekent niet alleen dat de koffiebonen hier vers gebrand zijn, maar ook dat ze op de juiste manier gebrand zijn.

‘T Ouwe Durp
Wie Barendrecht een beetje kent weet dat ‘T Ouwe Durp natuurlijk niet mag ontbreken in deze lijst. Dit is een koffie- en theespeciaalzaak. Zo heeft het een echte barista in dienst en ben je hier aan de juiste plek voor een high tea. Bij ‘T Ouwe Durp hebben ze controle over het branden van de koffie, wat echt een groot pluspunt is. De koffies zijn single origin wat betekent dat ze uit één streek of regio komen. Wat ook nog eens goed is aan de koffie van ‘T Ouwe Durp is dat ze aan Direct Trade doen. Zo kunnen ze de kwaliteit van de koffie betere controleren en krijgt de boer (hopelijk) een eerlijke prijs.

Bij ‘T Ouwe Durp ben je aan het juiste adres voor hele koffiebonen, maar ook voor voorgemalen koffie. Het nadeel van voorgemalen koffie is dat het de versheid snel kwijtraakt. Het is daarom aan te raden deze in kleine hoeveelheden te kopen.


E.verydaycoffee
En dan hebben we nog: de E.verydaycoffee. Dit is een wat kleiner koffiezaakje in Barendrecht met een aantal hippe gerechten op het menu. De koffie smaakt hier goed, maar het is wat onduidelijk of ze ook koffie in zakken verkopen.

Giraffe Coffee Roasters
Mocht je in de buurt zijn van Rotterdam dan is het altijd de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij de Giraffe Coffee Roasters. Hier verkopen ze hele goede koffie die altijd vers gebrand is. Ook is de koffie traceerbaar en wordt er veel aandacht besteedt aan eerlijke koffie.

Online bestellen
Tegenwoordig ben je gelukkig niet alleen maar beperkt tot de opties in Barendrecht. Op het internet kun je eigenlijk wel alle soorten koffies bestellen: van licht gebrand tot donker gebrand. Voor de beste koffie raad ik aan deze website eens te checken.  

Tot slot
Voor de beste koffie in Barendrecht stap je op de fiets naar ‘T Ouwe Durp, maar mocht je online koffie willen bestellen dan heb je meerdere opties. Uiteindelijk is het natuurlijk altijd beter om de kassa van de lokalen te spekken in plaats van de grote webwinkels. Succes met je zoektocht naar de beste koffie!

Advertenties uit de krant