De kas van Café Clémentine maakt deel uit van Verse Grond.
De kas van Café Clémentine maakt deel uit van Verse Grond. Foto:

Seizoensopening bij Verse Grond

Algemeen

BARENDRECHT - Het team van Verse Grond biedt zaterdag 14 mei tijdens de seizoensopening een boordevol programma voor jong en oud. Verse Grond is te vinden aan de oostkant van het NS-station Barendrecht.

Vanaf 12 uur kunnen bezoekers rondkijken op de mini-vintagemarkt en in de kas van Café Clementine kijken naar de kunst en design objecten van onder andere The Dirt. Ze kunnen ook meedoen aan workshops, clinics en demo’s bekijken.
Chef-kok Pascal Martens heeft een lunchmenu samengesteld en om 14 uur start de muzikale programmering onder de stretchtenten met Vinyl DJ Boo-Bop, singer songwriter Oliver Pesch en een feestelijke afsluiting met de Afro-Caribische band: Banda Matatu.

Workshops
Wie altijd heeft willen weten hoe je Hot Sauce maakt, kan meedoen met de workshop ‘Leren Fermenteren’. Ga mee op pad met Marly Bonten van Het Moestuinhuis en sprokkel je eigen maaltijd bij elkaar. Ontdek wat voor lekkers er in de omgeving in de natuur te vinden is. De workshop Salsa dansen door wedstrijddanser Ronald is gratis. Pauline geeft een vrolijke workshop tulpen schilderen op een canvas van 40 bij 50. Bij Erna maak je een haardecoratie die je feestelijke outfit compleet maakt of je pimpt er je zonneklep of hoed mee op. Hedy beantwoordt vragen over honden en pups. Ook geeft ze gratis proeflessen detectie en speuren.

Er worden tours door de omgeving gegeven over de realisatie van de nieuwe duurzame en groene woonwijk De Stationstuinen.

Padel
Padel Barendrecht pakt uit met demo’s van Nederlandse topspeelsters. Aanmelden is niet nodig.

Mini-lifestylemarkt
Op de mini-lifestylemarkt zijn onder meer schilderijen van Karin Touw te zien. Erna Wouters toont hier handgemaakte hoeden. De veelkleurige handgemaakte lampen van mafatelier en de houten meubels van KIK maken de markt compleet.

Advertenties uit de krant