Afbeelding

Willemijn: even voorstellen

Column Column

Ik was supernerveus voor het eerste sollicitatiegesprek van mijn leven, het sollicitatiegesprek voor de functie columnist. Ik had me er totaal niet op voorbereid en had ook geen idee hoe.

Mijn ouders waren helemaal bezorgd over de voorbereiding. Ik moest mezelf echt verkopen, zeiden ze, wat heb ik te bieden aan De Schakel. Ik had me ook moeten inlezen volgens hen, een paar Schakels lezen, columns lezen, dingen die ook nog nooit had gedaan. Uiteindelijk kwam de dag van het gesprek en ik was al het advies totaal vergeten.

Gelukkig ging het allemaal redelijk relaxt. De vragen die werden gesteld kon ik allemaal beantwoorden en ik kon rustig over mezelf vertellen. Ik vertelde over mijn hobby’s, dat ik doe aan waterpolo, al acht jaar. Ik begon op mijn tiende en vond het superleuk sindsdien. Ik ga helaas binnenkort stoppen aangezien er bijna geen leeftijdsgenoten meer zijn en al mijn vrienden al lang geleden zijn vertrokken. Beetje verdrietig, maar ik ga snel overstappen op een andere sport, boxen (hopelijk). Ik zal er over schrijven wanneer het zo ver is.

Ik vertelde over hoe ik hou van lezen en tekenen. Helaas was ik totaal vergeten te vertellen over een hobby die ik recent had opgepakt: bakken. Ik zou er graag een keertje over schrijven. Ik geniet zo van bakken, ondanks al het geschreeuw en gehijg wat je uit de keuken hoort wanneer ik bak, geniet ik er echt van. Er zijn zoveel lekkere recepten op YouTube te vinden die er ook zo prachtig uitzien. Eigenlijk vind ik de esthetiek van een taart belangrijker dan de smaak. Als het eindresultaat van het recept er niet uitziet als een kunstwerkje, ben ik niet geïnteresseerd.

Een vraag die mij werd gesteld tijdens het gesprek en waar ik totaal niet over nagedacht had was: ‘Waar ga je in je columns over schrijven?’. Natuurlijk een hele logische vraag, maar ik raakt direct in paniek. Hopelijk was het niet heel erg te zien, maar ik had geen idee. Ik begon gewoon elk idee wat in me opkwam te noemen.

Ik ga deze zomervakantie naar Indonesië om mijn familie te bezoeken, daar kan ik over schrijven. En oh, ik ga volgend jaar afstuderen dus daar kan ik over schrijven. En misschien kan ik schrijven over het studiekeuze proces, ik weet namelijk nog steeds niet of ik naar de kunstacademie wil of iets wetenschappelijks ga doen. Dus ja, als je wilde weten waarover ik ga schrijven, nu weet je het.

Advertenties uit de krant