Afbeelding

Kinderfestival Het Kruispunt in Herfstvakantie

Algemeen

BARENDRECHT - In de Herfstvakantie organiseert gebouw Het Kruispunt in Barendrecht een kinderfestival. Theater het Kruispunt, de Bibliotheek Aanzet, Exxact Barendrecht en Spruit eten & drinken verzorgen de gehele dag films, activiteiten, workshops en lekker eten. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Op dinsdag 25 oktober staat gebouw Het Kruispunt daarom volledig in het teken van kinderactiviteiten. Van films tot theaterworkshops en van knutselactiviteiten tot pannenkoeken versieren.

Cinekid Filmfestival

Er worden de hele dag films vertoond voor diverse leeftijden. Na afloop zijn er workshops in het thema van de film.

Theaterworkshops

Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar kunnen hun theatertalent ontwikkelen tijdens een theaterworkshop die wordt gegeven door Jeugdtheater Hofplein. Spelen, dansen en zingen, het komt allemaal voorbij.

Workshop green screen

Een green screen wordt in de film- en fotografie wereld vaak gebruikt. Hiermee lijkt het of de acteurs of modellen heel ergens anders zijn dan in de studio. In deze korte workshop leren kinderen in de leeftijd 8 tot 12 jaar hoe dit werkt, welke apps er voor zijn er thuis ook met green screen gewerkt kan worden.

Pannenkoeken versieren

Wie honger heeft kan bij Spruit eten & drinken een pannenkoek te versieren én natuurlijk op te eten.

Open studio

Tussen 11 en 14 uur is de radiostudio van Exxact Barendrecht geopend en mogen alle vragen aan een échte radiopresentator worden gesteld.

Theaterpoppetjes knutselen

Hoe zie jij eruit als je een artiest zou zijn? Een muzikant, een toneelspeler of misschien wel een danser? Iedereen kan aan de slag om een theaterpoppetje te maken als henzelf als aan de slag om jou als theaterpoppetje te maken! Voor 4 tot 12 jaar.


Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel verplicht. Aanmelden kan via www.hetkruispunt.nl/kruispuntkinderfestival .

Advertenties uit de krant