Afbeelding

Smitshoek en Capelle scoren niet

Algemeen

BARENDRECHT - Smitshoek speelde afgelopen zaterdag een regio derby in en tegen Capelle. In een slordige wedstrijd, die meer spannend dan goed was, werd er niet gescoord. De 0-0 was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Op een redelijk gevuld sportpark het Slot, begon Smitshoek nog overtuigend. Capelle had in de vorige wedstrijd met 7-1 op de broek gekregen, en startte voorzichtig. Smitshoek nam het initiatief, dit leidde tot 2 kansjes voor Danilo Alkema. Maar na 20 minuten kropen de gastheren wat uit hun schulp, de wedstrijd kwam meer in evenwicht, zonder dat dit tot grote kansen leidde voor een van beide teams. Smitshoek speelde in een te laag tempo, en leed ook nog eens vaak slordig balverlies om het Capelle lastig te maken. Zo viel er voor de rust zeer weinig te genieten voor de toeschouwers.

Na de rust, kwam de thuisploeg wat feller/agressiever voor de dag, maar kregen de oranje hemden twee grote kansen. Nino Urban kon, na goed werk van Lorenzo Braaf net niet afdrukken. Enkele minuten later bediende diezelfde Urban spits Marvin v/d Made. Maar ook hij kwam tegen zijn oude ploeg niet tot scoren.

Het gevaar van Capelle kwam vooral uit corners, maar echt grote kansen vielen toch niet te noteren.

Nino Urban (hij was met zijn snelheid de gevaarlijkste aanvaller) kreeg nog een kans, maar zijn schot werd goed verwerkt door Capelle doelman van Splunter.

Toen de prima leidende scheidsrechter Smit voor het laatst floot, was de conclusie gerechtvaardigd dat beide team ook niet meer verdienden dan 1 punt. Andere conclusie is dat Smitshoek voetballend voor niet veel ploegen bang hoeft te zijn, maar te veel kansen onbenut laat.

In deze afdeling, waar de krachtsverhoudingen klein zijn, zal wel met enige regelmaat de 3 punten moeten worden binnengehaald, want met 1 punt blijft Smitshoek nu in de middenmoot steken. Dat is niet de plek waar dit team thuis hoort.

Volgende week die 3 punten maar in eigen huis houden tegen SC Feyenoord.