Afbeelding

Kroezemann presenteert hertaling Couperus op Groene Hart

Algemeen

BARENDRECHT - Albert Kroezemann gaf op Portus Groene Hart een boekpresentatie en literatuurcollege voor leerlingen uit 5vwo.

Kroezemann heeft de roman Langs lijnen van geleidelijkheid van Louis Couperus hertaald, waarin een moderne, jonge vrouw uit haar gewelddadige huwelijk vlucht. De hertaler wist de vijfdeklassers te enthousiasmeren voor dit meeslepende verhaal uit 1899.

Tijdens het literatuurcollege maakten de leerlingen kennis met de achtergronden van Couperus en de roman. Zij zochten naar verschillen tussen de originele taal en de hertaling. Een aantal vwo’ers wilde de hertaling van Langs Lijnen van geleidelijkheid graag aanschaffen, wat uiteraard mogelijk was, inclusief signering.

Daarnaast zijn de leerlingen tijdens de lessen Nederlands zelf aan de slag gegaan om een deel van de beroemde roman Eline Vere te vertalen. Dat bleek een uitdagende maar geslaagde opdracht. Portus Groene Hart ontvangt regelmatig schrijvers op school en kijkt ook nu weer terug op een geslaagd auteursbezoek.

Advertenties uit de krant