Afbeelding

Vitesse mengt zich weer in titelstrijd

Algemeen

BARENDRECHT - Om zicht te houden op de titel in deze loodzware 1e klasse poule was het voor het vlaggenschip van Vitesse een vereiste om de volle buit te pakken tegen Vriendenschaar, het team dat een prima zaalseizoen kende in de middenmoot van de eerste klasse en op het veld streed voor zijn laatste kansen. Er stond voor beide ploegen zaterdag dus veel op het spel op deze zonnige namiddag.

Eerst was het de beurt aan beide reserveteams van Vitesse en Vriendenschaar, respectievelijk nummer 2 en 1 in de poule. Het team van Mandy Wigant zou bij winst de koppositie overnemen. Vitesse 2 pakte al snel een ruime voorsprong en kwam niet echt meer in de problemen, Vriendenschaar kwam nog terug tot 10-8. Dit brengt Vitesse 2 aan kop van deze poule, een plek die promotie naar de hoofdklasse op zal leveren.

Toen was het tijd voor de eerste teams, het team van Niels Molendijk en Nathan van Helden was uiterst getergd en begon vele malen scherper dan de bezoekers uit Hardinxveld. Het team schoot uit de startblokken met een 2-0 voorsprong binnen 2 minuten en vergat vervolgens echt uit te lopen in de eerste 10 minuten, maar was de gasten op alle aspecten de baas.

In het verloop van de eerste helft ging het schotpercentage omhoog bij Vitesse, zo gingen beide ploegen rusten met een stand van 11-3.

In de 2e helft bloedde de wedstrijd wat dood, beide ploegen kwamen niet makkelijk tot scoren. Vitesse speelde de wedstrijd zakelijk uit, wat resulteerde in een 16-8 overwinning op het team gecoacht door Ronald Berrevoets, die volgend jaar, samen met Niels Molendijk, ons vlaggenschip onder zijn hoede zal nemen.

In de poule betekende speelronde 12 een ontmoeting tussen Tilburg en Kinderdijk, bij aanvang van deze speelronde nummer 1 en 2 uit de poule. Kinderdijk versloeg de nummer 1 uit de poule waardoor deze 2 ploegen nu samen aan kop gaan, gevolgd door Vitesse op 1 punt. De laatste 2 wedstrijden mag Vitesse voor de titel strijden tegen beide nummers 1, beginnend met Kinderdijk komende zaterdag. Om 15.30 uur zal deze ontmoeting plaatsvinden op sportpark Molenzicht te Alblasserdam.