Afbeelding

Smitshoek in slotfase onderuit bij ODIN’59

Algemeen

BARENDRECHT - Smitshoek heeft de eerste wedstrijd van de finale in de nacompetitie met 3-1 verloren van ODIN’59, wat rest is een loodzware klus zaterdag thuis in de return.

ODIN’59 was in de eerste helft vanaf de start de betere ploeg, het was keeper Michael Termijn die zijn ploeg een paar keer voor een achterstand behoedde.
Voor Smitshoek waren er twee kansen te noteren; een vrije trap van Koolwijk werd door Peter Verhoeve over geschoten en een sublieme steekpass van Bruins zette Joey Kleijn voor de keeper maar hij kreeg de bal net niet onder controle.

Begin tweede helft is er direct spektakel. In de 47e minuut krijgt ODIN’59 een wel heel makkelijk gegeven penalty na een schouderduw. Het cadeautje wordt dankbaar uitgepakt voor de 1-0. Direct na de aftrap kan Kleijn opstomen en als Urban en Vos de verdedigers wegtrekken, kan hij zelf vrij doorlopen en met een droog schot de keeper verschalken. Zo is het binnen de minuut 1-1.

Daarna is de wedstrijd wat meer in evenwicht tot het laatste kwartier. Dan wordt ODIN’59 gevaarlijker, is de ploeg feller en lijken ze fitter dan Smitshoek. Als de meegereisde Smitshoek supporters, met nog zo’n tien minuten te gaan concluderen dat de 1-1 wel een mooi uitgangspunt is, slaan de gastheren toch nog twee keer toe. Aan de 2-1 ging wel een discutabele beslissing van de arbitrage vooraf, als een inworp duidelijk voor Smitshoek aan ODIN’59 gegeven wordt. Daarna is Smitshoek het even kwijt en valt ook nog de 3-1.

De betere ploeg heeft uiteindelijk wel gewonnen maar de manier waarop de 1-0 en de  2-1 tot stand kwamen, was wel zuur.

Zaterdag, op een vol Smitshoek, zal er nog een keer alles uit de kast gehaald moeten worden om promotie naar de 3e divisie te behalen en dat is zeker nog mogelijk.