Logo deschakelbarendrecht.nl

Smitshoek: geen bonuspunten

  Sport

Afgelopen zaterdag wist Smitshoek in en tegen Volendam niet voor een verrassing te zorgen door de trotse koploper uit het palingdorp te verslaan. Geen bonuspunten dus. Smitshoek werd met 2-0 aan de kant gezet. Volendam moest daar wel iets voor doen, want Smitshoek deed op bepaalde momenten in de wedstrijd niet onder voor de koploper. Volendam wist echter over de gehele wedstrijd genomen meer kansen te creëren en was doeltreffender dan Smitshoek. Na het laatste fluitsignaal van de goed acterende scheidsrechter Richard Groenewegen, stond er dus ook een terechte uitslag op het scorebord en bleven de punten in Volendam.

Smitshoek, spelend in het uit tenue met daarop de sponsornamen van ZPress en Jordex keek al heel snel tegen een achterstand aan. In de tweede minuut kwam Volendam door een dekkingsfout op een 1-0 voorsprong. Een vrij doorkomen en droog schot van de spits van Volendam Tol (één van de vele met dezelfde naam in het team van Volendam) kon de weer terug gekeerde Mike van de Wijngaart ook niet meer keren. Smitshoek werd wakker geschut en nam na ongeveer een kwartier steeds meer het initiatief. De kansen welke Smitshoek kreeg werden echter niet benut. Daar had ook Volendam last van, want de voorwaartsen van Volendam wisten Mike van de Wijngaart ook niet te passeren, terwijl men daar de uitgelezen kansen voor kreeg. Tot tweemaal toe probeerde men via een lob de keeper van Smitshoek te passeren, wat echter niet lukte. Daar speelde ook de stormachtige wind een rol in. Het was zeer lastig voetballen voor beide teams deze middag, omdat de wind vaak de baas was over de bal.

De tweede helft had Smitshoek een grote periode optisch het initiatief. Echter kon het team van trainer Richard Middelkoop geen uitgespeelde kansen creëren en werd Sander Binken, keeper van de thuisclub niet echt op de proef gesteld. Volendam kwam echter ook niet in de buurt van het doel van Smitshoek, tot de 73e minuut. Vanuit het niets bracht Niels Springer de thuisclub verder op voorsprong. Hij ronde heel mooi een voorzet van links af en gaf de verdienstelijk keepende Mike van de Wijngaart het nakijken. Volendam gooide via dit doelpunt de wedstrijd op slot en kreeg in de resterende tijd nog de kans de voorsprong te vergroten, wat echter niet meet lukte. Smitshoek geloofde het wel en zodoende bleven de punten in Volendam en kan men zich aldaar serieus gaan bezighouden met de voorbereiding van een kampioenschap.

Smitshoek moet voor directe handhaving in deze klasse nog aan de bak, waarbij a.s. zaterdag een zeer belangrijk treffen op de agenda staat. Dan komt namelijk Capelle op bezoek. Deze ploeg staat acht punten onder Smitshoek, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. In deze wedstrijd gaat het om de keiharde punten, geen bonuspunten dus.

Trainer Richard Middelkoop bracht de navolgende spelers tegen Volendam in het veld: Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Frank Karreman, Thijs Oomsen, John van Vught, Erwin Nuytinck, Rutger van der Kleij (78e Mitchell Abdoel), Jochem vd Biggelaar, Jurien Reineta, Bart Deprez, Alex Rekondie.

Meer berichten