Afbeelding

Politieke middag voor senioren

Verkiezingen

BARENDRECHT - De KBO (Katholieke Bond voor Ouderen) en de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) zijn landelijk samen gegaan en houden samen een politiek middag voor senioren. Dit met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Woensdag 31 januari van 14.30 tot 16.30 uur zijn senioren welkom in gebouw De Ontmoeting, bij de Dorpskerk.

Alle lokale fracties zijn erbij: namens CDA Wiljo Reijnders, D66 Marcel Prehn, EVB Lennart van der Linden, GroenLinks Arie Kooijman, PvdA Reshma Roopram, SGP-CU Arjan Stolk en VVD Simon Kelder. De organisaties hebben vijf speerpunten opgesteld die ook deze middag een rol spelen:
1. Voldoende inkomen voor ouderen. Pak de hoge ouderenwerkloosheid aan en voer doelgericht lokaal armoedebeleid.
2. Integrale aandacht voor wonen en zorg. Maak het voor senioren daadwerkelijk mogelijk om langer thuis te kunnen wonen. In Barendrecht zou gewerkt worden aan het bouwen van levensloopbestendige woningen.
3. Een veilige gemeente. Zorg voor een integrale veiligheidsaanpak, genoeg voorzieningen en 'beschutte' wijken.
4. Digitalisering zonder uitsluiting. Stimuleer de digitale vaardigheid; behoud daarnaast het vangnet (papier en telefoon).
5. Aandacht voor zingeving. Geef ruimte aan activiteiten rond zingeving en ontmoeting: denk aan vrijwilligerswerk.

,,Het zou geweldig zijn als de nieuwe gemeenteraad wil kiezen voor een seniorvriendelijke gemeente. Vanuit de plaatselijke ouderenorganisaties wil men de vinger aan de pols houden, zodat de ouderen een centrale rol krijgen in het beleid.''

De middag wordt geleid door Arie Slob uit Noordeloos en is bedoeld voor de leden, maar alle senioren uit Barendrecht zijn welkom. Meer informatie: voor KBO bij Marianne de Jong (0637557706, m.jong84@chello.nl), voor PCOB bij Gerrit van Rietschoten (0681308040, pcob.barendrecht@gmail.com).

Advertenties uit de krant