Windturbine aan de Oude Maas.
Windturbine aan de Oude Maas.

Hoeksche Waard neemt klachten over windturbines serieus

Algemeen

BARENDRECHT – Inwoners van Barendrecht die klagen over de windturbines langs de Oude Maas, worden door de gemeente Hoeksche Waard net zo serieus genomen als de inwoners van die gemeente. Die toezegging heeft wethouder Tanja de Jonge (GL) gekregen van haar collega aan de overkant van de rivier.

De Jonge wil dat de gemeente Barendrecht met de Hoeksche Waard in gesprek blijft, over de communicatie naar inwoners van Barendrecht.
De wethouder sprak naar aanleiding van een motie die de fractie van EVB heeft opgesteld. Daarin wordt de gemeente Barendrecht opgeroepen om inwoners die planschade willen claimen, ‘ambtelijk en juridisch te ondersteunen’.
Wethouder De Jonge wees erop dat de gemeente Hoeksche Waard in deze zaak het bevoegd gezag is. Daar moeten mensen hun klacht indienen. Voor het ondersteunen van inwoners heeft de gemeente Barendrecht niet de juiste mensen in huis. Bovendien schat ze de kosten in op 10.000 euro per woning. “Dat geld hebben we niet.”
Cicilia Rijsdijk, die namens EVB de motie wil indienen, zei dat op basis van rapporten woningen in de omgeving van windturbines vijf procent in waarde dalen. Ze gaat met haar fractie overleggen of de motie tijdens de raadsvergadering wordt ingediend, na de mededelingen van de wethouder. Overigens is geen van de coalitiepartijen van plan om de motie te steunen.

Advertenties uit de krant