Kids-Bizz ontvangt ANBI status
Logo deschakelbarendrecht.nl

Kids-Bizz ontvangt ANBI status

BARENDRECHT - Goed nieuws voor de stichting Kids-Bizz. Lokaal Fonds voor Barendrecht heeft besloten de organisatie financieel te ondersteunen. Door deze donatie heeft Kids-Bizz de culturele ANBI status verkregen. Maandag, 15 februari werd de donatie officieel overhandigd door Jannie de Vlaam aan het bestuur. 

De Stichting Kids-Bizz houdt zich bezig met de talentontwikkeling van jonge vocalisten en het faciliteren van professionele en sociaal maatschappelijk relevante optredens. Hierbij is Kids-Bizz voor een groot deel afhankelijk van donaties. De belastingdienst maakt doneren extra aantrekkelijk voor bedrijven en particulieren aan Algemeen Nut Beogende Instellingen, die minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Omdat de Stichting Kids-Bizz van donaties afhankelijk is de Culturele ANBI-Status dan ook erg belangrijk.
Eind vorig jaar werd de Stichting Kids-Bizz onaangenaam verrast toen bleek dat er een statutenwijziging nodig was voor het verkrijgen van de Culturele ANBI-status. Aan die wijziging hing een niet voorzien prijskaartje. Gelukkig heeft Lokaal Fonds voor Barendrecht na kort beraad besloten die kosten voor haar rekening te nemen en niet lang daarna besloot de Belastingdienst de stichting aan te merken als Culturele ANBI.

www.kids-bizz.nl

Meer berichten