Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column: Wij zijn Europees kampioen

  •   65 keer gelezen

Ik geef heel eerlijk toe: voor het EK heb ik nog nooit naar een wedstrijd van het vrouwenvoetbal gekeken. Waarom weet ik eigenlijk ook zelf niet, maar ik heb er wel spijt van. Na de openingswedstrijd tegen Noorwegen was ik helemaal verkocht! Ik wist helemaal niet dat wij zo goed zijn op het gebied van vrouwenvoetbal! Vanaf de openingswedstrijd heb ik trouw elke wedstrijd van 'onze' meiden zitten kijken.

Ik denk dat het voor de speelsters zelf ook wel een heel aparte periode is geweest. Niet alleen spelen ze op het Europees Kampioenschap, maar dit doen ze ook nog eens in eigen land. De openingswedstrijd was zelfs he-le-maal uitverkocht. Blijkbaar is dat voor het vrouwenvoetbal ongewoon.
Na de openingswedstrijd waren de kaarten voor de andere poulewedstrijden niet aan te slepen en voor de halve finale en de finale al helemaal niet! Zwaar verdiend uiteraard.

We mogen echt trots zijn op dit elftal. We hebben meerdere goeie speelsters in plaats van dat er maar één of twee zijn die het moeten doen. Onze keepster is ook echt fantastisch, ze straalt zoveel rust en controle uit! Elke wedstrijd is zij zeer belangrijk geweest voor het team.
Mijn favoriete speelsters zijn toch wel Jackie Groenen en Lieke Martens. Die laatste is zelfs verkozen tot speelster van het toernooi! Niet alleen Groenen en Martens, maar het hele elftal staat gewoon 'z'n mannetje'.

Maar die finale; wat een wedstrijd was dat zeg! Het was een heel zware en moeilijke wedstrijd, vooral de eerste helft. In de tweede helft kwam Nederland overtuigend terug en waren zij de baas op het veld. De Nederlandse leeuwin is sterker dan het Deense dynamiet.
Met als eindstand 4-2 voor Oranje mogen wij ons officieel de beste van Europa noemen. Ik kan niet wachten tot de WK-kwalificaties beginnen, maar eerst nog even genieten van dit succes. Sarina Wiegman mag trots zijn op het resultaat dat zij samen met de staf én het elftal heeft behaald.   

Aan het begin van dit toernooi zeiden ze zelf al 'Dit wordt ONS EK'. Nou meiden, dat is het ook zeker geworden!

Jamie

reageer als eerste
Meer berichten