Logo deschakelbarendrecht.nl

Proeven van een theaterles

  •   21 keer gelezen

BARENDRECHT - Jeugdtheaterschool Hofplein is voor veel kinderen dé springplank. Theater gaat over meer dan alleen spelen op toneel. Of je nu de clown van de klas bent of juist wat stiller: bij Hofplein verken je grenzen en soms verleg je er een. Want ervaren theatermakers helpen kinderen alles uit zichzelf te halen. De inschrijving voor het nieuwe seizoen is gestart. Wie wil kan een proefles volgen op zaterdag 16 september bij Hofplein Barendrecht. Opgeven is niet nodig.

Kinderen kunnen voor een proefles die dag binnenlopen in gebouw Waterpoort en De Zeppelin (Middeldijkerplein 9). Van 10 tot 10.45 uur is er een les voor peuters, van 11 tot 11.45 uur voor kleuters, van 12 tot 13 uur voor kinderen van zes tot en met acht jaar, van 13.15 tot 14.15 uur voor negen- tot en met elfjarigen. Van 14.30 tot 16 uur is er Practice 12+. Let op: dit is in de reguliere les, daarbij zijn geen kijkers mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.hofpleintheater.nl.

Op verzoek van ouders geeft Hofplein Barendrecht sinds drie jaar ook theaterlessen aan kinderen met autisme. Deze lessen worden in een extra kleine groep gegeven, met een vaste docent en een duidelijk programma.

,,Het is vooral veel plezier en lol maken in een veilige omgeving'', vertelt theatertrainer Karin Warmerhoven. ,,We werken aan emoties, karakters, expressie, samenwerken, contact maken, samenspel en fantasie, maar plezier is prioriteit nummer éen. In een seizoen al zie ik de kinderen emotioneel en creatief groeien.''

Ook deze theaterlessen vinden gedurende 25 weken tussen september en april plaats. Door het bijzondere karakter van deze les is het om 16 september op proef mee te kunnen doen, noodzakelijk om vooraf contact op te nemen met Robert Stolk (010-2110053).

reageer als eerste
Meer berichten