Afbeelding

Adriaan Hage schrijft tweede boek

Algemeen

BARENDRECHT - Schrijver Adriaan Hage heeft zijn tweede boek uitgebracht: Pearl. Het boek gaat over Pearl, die geboren is in Windhoek (Namibië), in een gezin met drie moeders en een oom. Vrouwen die mogelijkheden met redelijk succes naar hun hand weten te zetten, maar ook een inschattingsfout maken. In Zuid-Afrika wordt Pearl geconfronteerd met een rauwe werkelijkheid.

Haar opleiding zorgt ervoor dat zij waardering krijgt. Enkele problemen zijn bizar maar moeten opgelost worden. Een nieuwe tragedie overkomt haar en opent de weg naar een heel andere situatie. Later verdenkt de justitie haar van moord en Pearl vlucht het land uit. Samen met haar vriendin vinden ze werk in Berlijn. Door een bedrijf in Rotterdam wordt ze ingehuurd voor het maken van commercials en raakt betrokken bij een gemeen economisch spel. Terechtkomen in onverwachte en te grote problemen, terugvallen op de noodzaak om het samen te overleven, levert Pearl vrienden op voor het leven.

Adriaan Hage debuteerde in 2015 met een historische roman: Poste Restante. Het verzwegen verhaal over de belegering van Oostende en de gevolgen voor de burgers. De inzet was beheersing van de Noordzee contra Spanje. Wereldkundig gemaakt door de universiteit van Glasgow.

De paperback Pearl kost 19,95 euro en telt 525 bladzijden. Het is te bestellen via

www.boekenbestellen.nl/boek/pearl/21419. Zie ook www.adriaanhage.nl.

Advertenties uit de krant