Afbeelding

Desiree Bours (52)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik heb al jaren een pedicurepraktijk in Barendrecht. Eerst aan huis, sinds mei aan de Windsingel. Ik ben geboren in Barendrecht, maar heb ook in Rotterdam gewoond. Ik heb nu tien jaar pedicure en al langer nagelstyliste. Toen ik terugverhuisde naar Barendrecht, begon ik hier een praktijk.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ja, heel vaak. Vooral op de Middenbaan. Ik herken iedereen, ook veel oude klanten. Oude klanten herkennen mij trouwens niet altijd meteen, want ik ben door een maagverkleining 56 kilo afgevallen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon alleen. Ik ben gescheiden en heb twee kinderen. Mijn zoon Yannick is 21. Mijn dochter Robinn is 20.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Opgroeien in Barendrecht en de vrijheid die daarbij hoorde. We woonden aan de Binnenlandse Baan. Als het warm was, zwommen we in de fontein voor het oude gemeentehuis. Om die mooie jeugdherinneringen verhuisde naar Barendrecht.

Waar heb je voor het laatst hard om gelachen?

Ik lach veel. Mijn moeder heeft een apart gevoel voor humor, anders dan het mijne. Maar we kunnen heel erg met elkaar lachen. Met een van mijn zussen kan ik dat ook. Ze staat wat zwaarmoediger in het leven, maar kan het volgende moment iets volledig relativeren.

Waar word je gelukkig van?

Als alles reilt en zeilt en als alles goed gaat met de mensen van wie ik houd. En van op de bank hangen met vrienden of vriendinnen. Die verbinding geeft me veel energie. Maar ook van 'op avontuur' gaan met een vriendin. We komen terecht op de meest onverwachte plaatsen. Dat zijn zulke leuke dagen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Om omstandigheden waar ik geen controle over had. En om het verdriet van andere mensen.

Van wie krijg je inspiratie?

Van mijn moeder. Ze is nu bijna 83. Zij heeft al een heel leven achter zich. Door haar ervaringen staat ze met een heel andere insteek in het leven.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Heel veel reizen. En alle ervaringen opdoen die bij het leven horen. Ik wil middenin het leven staan. Ik ben zó nieuwsgierig naar alles dat ik sta te trappelen als een ongeduldig kind. Het zorgt er ook weleens voor dat ik mijn hoofd stoot. Dat hoort erbij, daar leer je weer van.

Waar word je verlegen van?

Van complimenten. Daar kan ik dan door overvallen worden. Ik was als kind verlegen, misschien komt het daardoor. Maar mijn ouders hadden een horecazaak, waar ik ook heb gewerkt. Dan ben je zo over je verlegenheid heen.

Welk talent zou je willen hebben?

Geduld. Ik ben zo van 'ik wil het en ik wil het nu'.

Waar ben je trots op?

Op mezelf en mijn kinderen. Dat we in moeilijke omstandigheden toch de kracht vonden om verder te gaan.

Hoe sta je 's morgens op?

Fris en fruitig. Ik ga meteen uit bed en aan de slag. Ik ben een maandagochtendmens.

Wat zijn je hobby's?

Lezen, wandelen en winkelen. En lekker bankhangen...

Wat zijn je angsten?
Het is niet zo dat ik geen angsten heb, maar wil ik me er niet mee bezig houden.

Wat vind je stom?

Desinteresse voor mensen of omstandigheden.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk veel naar Discovery Channel. En ik kijk graag naar Cesar Millan. Het klinkt gek, maar ik heb veel aan hoe hij met de honden omgaat. De rust vanbinnen waarmee hij de boodschap overbrengt dat hij te vertrouwen is. Ik heb gewerkt met dementerende bejaarden. Daar merkte ik dat het ook voor mensen geldt: als je rustig bent vanbinnen en geduldig bent, voelen mensen dat.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Een vriend vertelde me wat hij vandaag ging doen, met een cirkelzaag hout zagen in de tuin. Ik stuurde terug: 'Pas op voor je vingers'.

Wat is je favoriete quote?

Dat is er een van Oprah Winfrey: Zet je wonden om in wijsheid.

Advertenties uit de krant