Afbeelding

Roosje zoekt thuis

Algemeen

BARENDRECHT - Onzindelijkheid bij katten kent vele oorzaken. In veel gevallen is er sprake van een medische oorzaak. Maar daarnaast kan een kat door vele factoren (tijdelijk) onzindelijk zijn. Sommige katten zijn erg gevoelig voor veranderingen, zoals een verhuizing of de komst van een baby, maar ook een drukke omgeving met veel soortgenoten kan de aanleiding zijn.

Soms is de oorzaak echter niet te achterhalen, zoals bij de zevenjarige Roosje. Zij kwam in De Dierenstee terecht na een uitwisseling met een ander dierenasiel. Haar onzindelijkheid was de reden van afstand, maar verder is er niet veel informatie over haar bekend. Roosje staat op een blaasgruisdieet, maar ondanks deze aangepaste voeding doet Roos haar behoefte af en toe naast de kattenbak.

Haar onzindelijkheid maakt Roosje helaas lastig plaatsbaar en dat is erg sneu, want Roosje is een ontzettend leuke en gezellige dame. Ze is erg lief en graag bij je in de buurt. Spelen doet Roos ook graag en ze vindt het fijn om naar buiten te gaan.

Roosje is een heel vriendelijke en aanhankelijke huisgenoot die niet veel meer vraagt dan een rustige plek met een tuin. Wat haar soortgenoten betreft, reageert Roosje wisselend. Met de ene kat heeft ze wel een klik, met de ander niet. Om stress te vermijden heeft een plek waar Roos het rijk alleen heeft de voorkeur. Rust en regelmaat in een huis zonder prikkels zouden de onzindelijkheid van Roosje moeten verminderen, maar zeker is dit niet. Wie geeft deze lieve poes toch een kans?

De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant