Afbeelding

Jongeren brengen poëzie op de planken

Algemeen

BARENDRECHT - In theater Het Kruispunt barst dinsdag 20 februari om 13.30 uur de Vers Revue los met dans, muziek en gedichten van jongeren van Dalton Lyceum Barendrecht.

Jongeren schreven de afgelopen weken hun eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan Vers 2018: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs. Een selectie van deze dichters in de dop brengt in een literaire theatershow hun eigen werk op de planken.

De gedichten worden afgewisseld met urban dance van Turn it Loose, een voordracht van dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Mieke van Zonneveld en een optreden van zangeres Joy Wielkens met Vlado Spisiak op gitaar. De presentatie is in handen van André Accord.

Een jury selecteert aan het einde van de show een aantal finalisten. Na de voorronde in Barendrecht gaan zij op vrijdag 12 mei naar DEStudio in Antwerpen voor de Poëzie meet-up voor jongeren. De jury bestaat uit onder anderen Sarien Zijlstra van School der Poëzie en Mieke van Zonneveld.

Belangstellenden zijn van harte welkom in Het Kruispunt. De toegang is gratis. Wel vooraf reserveren via info@schoolderpoezie.nl.

Vers is een initiatief van School der Poëzie in samenwerking met Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International en wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds. www.schoolderpoezie.nl, www.vsbpoezieprijs.nl.

Advertenties uit de krant