Afbeelding

Kom ontbijten bij Carré Cultuur

Algemeen

BARENDRECHT – Aan de Hazenburg in de wijk Vrijenburg zit Carré Cultuur. Een wijkcentrum waar verschillende activiteiten worden georganiseerd. Er is een leesclubje, er wordt geknutseld met kinderen, er is een koffieochtend en een koffieavond waarbij soms sprekers worden uitgenodigd en binnenkort wordt er gestart met huiswerkbegeleiding voor het middelbaar onderwijs.

Door Astrid Potuijt

Op woensdag om half tien loop ik het pand binnen. Er zitten zeven vrouwen in de lichte ruimte die nog het meest aan een huiskamer doet denken. Op de tafel staat veel eten. Van brood en komkommer tot Turkse specialiteiten. De dames hebben dit meegenomen van huis. In plaats van enkel koffie en thee drinken is de koffieochtend uitgegroeid tot samen ontbijten. ,,Het is een sociale bijeenkomst", vertelt Sumru, een van de vrijwilligers van Carré Cultuur. ,,We kletsen met elkaar, maar wisselen ook tips en adviezen uit. Door hier samen te komen, zijn er ook andere initiatieven ontstaan zoals het wandelgroepje en soms een uitje met de kinderen naar een speeltuin of kinderboerderij."

Het zijn allemaal getrouwde moeders met banen, die graag samenkomen om te delen

De koffieochtend- en avond is toegankelijk voor iedereen. ,,We hebben al meerdere keren geflyerd in de buurt en mensen persoonlijk aangesproken, maar de drempel is toch vrij hoog", zegt Sumru. ,,Dat is jammer, want het doel van deze ochtend en avond is samenkomen en verbinden."

Ik voel me in ieder geval heel erg welkom. We praten over koetjes en kalfjes. En wordt gelachen en serieus gepraat over de cultuurverschillen. Het zijn allemaal getrouwde moeders met banen, die graag samenkomen om te delen. ,,Maar mannen en oudere mensen zijn ook van harte welkom", voegt Sumru toe.

Er wordt nog veel meer georganiseerd in het pand van Carré Cultuur. Zoals een ontbijt met buurtbewoners en een diner voor vaders en zoons. Er worden taallessen gegeven en er is ruimte voor nieuwe ideeën. Voor de huiswerkbegeleiding worden vrijwilligers gezocht. Kinderen van de middelbare school kunnen na school naar Carré Cultuur komen om hun huiswerk te maken en vragen te stellen.

De koffieochtend is iedere woensdag van half tien tot half twaalf. Kom met een lege maag en geniet van de lekkere hapjes en klets er gezellig op los met de dames en elkaar.
Op donderdagavond is de koffieavond van zeven tot negen uur.
De toegang is gratis. Carré Cultuur is te vinden aan Hazenburg 2 in de wijk Vrijenburg.

Meer informatie op Facebook: Carre Cultuur.

Afbeelding

Advertenties uit de krant