Logo deschakelbarendrecht.nl
Waar ken ik jou van?

Ruben Gouman (29)

Waar kennen we jou van?

Ik ben betrokken bij veel muziekprojecten in Barendrecht. Ik ben geluidstechnicus bij CultuurLocaal, speel percussie in Puur en Simpel, heb bij musicals gedrumd, werk mee aan het gitaargala, geef workshops op basisscholen en daarnaast woon ik sinds ik vier maanden oud ben in Barendrecht.

Wat betekent muziek voor jou?

Alles. Muziek geeft vrijheid, het verbindt, je kunt het delen en zelf maken.

Wat doe je nog meer?

Ik ben nu twee jaar hoofdconducteur bij de NS. Het is super leuk werk. Ik ga graag met de reizigers om. Ook met de collega's is het gezellig. Ik zeg altijd dat ik het mooiste kantoor van Nederland heb. Zo reed ik van de week van Rotterdam naar Groningen. Ik heb nog geen agressie meegemaakt. Het lukt meestal goed om met de niet-betalende reiziger in gesprek te gaan.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon sinds kort alleen. Ik ben geadopteerd. Ik kom oorspronkelijk uit Israël. Mijn biologische ouders zoeken is niet te doen. Dat heb ik geaccepteerd, maar soms vind ik dat nog wel lastig.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Toen ik zes jaar was, mocht ik op drumles. Dat moment zal ik nooit vergeten. Met mijn tweede jaar liep ik al in de maat achter de fanfare aan. Ik drumde op alles wat los en vast zat.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

We zijn nu bezig met cd-opnames voor Puur en Simpel. Hierbij liggen we geregeld dubbel van het lachen.

Waar word je gelukkig van?

Van kleine dingen zoals mensen die genieten van een optreden, reizigers in de trein kunnen helpen. En natuurlijk van muziek.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Om mensen die niet oprecht zijn.

Van wie krijg je inspiratie?

Van de mensen die dichtbij me staan.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik hoop bij de NS te blijven werken en werkbegeleider te worden. Daarna wil ik bij het veiligheidscentra of treindienstleider worden.
Privé is het toch huisje, boompje, beestje.
Een leuke vrouw met wie ik samen aan de toekomst kan bouwen.

Waar ben je trots op?

Ik heb een aantal jaren geleden een nare periode doorgemaakt en ben trots op wat ik daarna heb bereikt. Mijn vaste baan en hoe het met de muziek gaat. Ik zit weer lekker in mijn vel.

Hoe sta je 's morgens op?

Als ik moet werken tussen half vier en half zes in de ochtend. Ik moet hier dan ook met de avondplannen rekening mee houden. Maar ik vind de ochtenddiensten toch net wat fijner dan de avonddiensten. Ik ontbijt met koffie en muesli.

Wat zijn je hobby's?

Naast de muziek, ga ik graag dagjes uit. Ik heb een abonnement op de Efteling. Hier ga ik veel heen. Iedere keer vind ik het weer een beleving. Ik vind de achtbanen te gek, maar ook het sprookjesbos. Ook houd ik van lekker eten, terrasjes pakken met vrienden en steden bezoeken.

Wat zijn je angsten?

Ik kan last hebben van verlatingsangst. Door de adoptie ben ik soms bang om dierbare mensen kwijt te raken. Niet extreem hoor, maar het sluimert wel ergens.

Wat vind je stom?

Mensen die een oordeel klaar hebben zonder het verhaal te kennen. Betweters. En Valentijnsdag, dat is zo ontzettend commercieel.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Koken. De liefde voor het theater. Maar eigenlijk zoveel. En ook van mijn vader. Ik heb topouders.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik ben best onzeker over mijn kunnen terwijl ik ergens weet dat dat niet nodig is. Ik zou wat meer voor mezelf op kunnen komen. Maar het gaat al beter dan een paar jaar geleden.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Dat was een bericht van Glenda, met wie ik in Puur en Simpel zit. Ik stuurde haar dat we toch mee gaan doen aan een festival in Schipluiden op 17 juni en zij antwoordde: 'Okidoki, top! Leuk.'

Wat is je favoriete quote?

Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet ervan te genieten.

Meer berichten