Afbeelding

Kunst van en voor elkaar

Algemeen

BARENDRECHT - Vrijdag deden de dagbestedingen van Laurens De Elf Ranken mee met het kunstproject 'Kunst van en voor elkaar'. Dit is een creatieve samenwerking tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, waaraan jong en oud uit alle lagen van de samenleving meedoen.

Sinds voorjaar 2017 hebben meer dan 300 senioren van Laurens tijdens 13 workshops 52 grote kunstwerken gemaakt onder begeleiding van Rotterdamse kunstenaars. Deze keer kwamen de kunstenaars naar de dagbestedingen van De Elf Ranken, waar vier grote schilderijen werden gemaakt. De schilderijen hebben als thema 'spreekwoorden'.

Op basis van de wensen van de deelnemers is er gekozen voor 'horen, zien en zwijgen', 'we zitten op rozen', 'Met de kippen op stok' en 'Als de kat van huis is, dansen de muizen'. De kunstenaars hebben voorafgaand lijntekeningen aangebracht op de canvasdoeken. Gezamenlijk met de kunstenaars hebben de deelnemers de kunstwerken afgeschilderd. De weg naar het eindproduct toe was prachtig.

De kunstwerken kunnen geadopteerd worden door particulieren en bedrijven. Een geadopteerd kunstwerk blijft eigendom van Laurens en zal op de dagbesteding komen te hangen. Als dank krijgt men een artprint op doek van het gekozen kunstwerk. Het werk zelf zal worden voorzien van de (bedrijfs)naam, zodat bezoekers kunnen zien wie zich aan dit project heeft verbonden. Door deze adoptie kan dit kunstproject in de toekomst voortgezet worden.

Meer informatie bij Desiree van Vliet via 0611712302 of d.vanvliet@laurens.nl.

Advertenties uit de krant