Afbeelding

Vijfde Lions Fietstocht voor Present

Algemeen

BARENDRECHT - Lions Club IJsselmonde houdt zaterdag 9 juni voor de vijfde keer een recreatieve fietstocht voor en met stichting Present. Na het succes in vorige jaren, verwachten de organisatoren bij deze lustrumeditie een flinke opkomst.

Er wordt een route gefietst met als thema: 'De dijken van Barendrecht en IJsselmonde'. De deelnemers krijgen een routeboekje met informatie over de historie en bijzonderheden van de dijken. Een mooie manier om wat meer te leren kennen over de ontstaansgeschiedenis van Barendrecht en eiland IJsselmonde en van de inrichting van de waterhuishouding.

Er is één route van ongeveer 25 kilometer. Men kan die op eigen gelegenheid fietsen. Bij vertrek krijgt men iets te eten en een flesje water mee voor onderweg. Men kan ook meefietsen met een groep onder begeleiding van een gids, die onderweg wetenswaardigheden vertelt. Er vertrekt een groep om 10.30, 11 en 11.30 uur. Men dient zich hiervoor vooraf aan te melden op de website van Present. De finish is aan Noldijk 126 bij de boerderij van Paul Casteleijn. Daar kunnen deelnemers nagenieten en met een hapje en een drankje napraten.

Naast de recreatieve fietstocht wordt ook een toertocht van tachtig tot honderd kilometer door de polders en over de dijken van de Hoeksche Waard georganiseerd. De toertocht vindt plaats onder leiding van een ervaren toerfietser. Het vertrek is om 9.30 uur vanaf Ikea Barendrecht. Men dient  van tevoren op de website van Present Barendrecht in te schrijven. Daar staat ook de nodige informatie.

De opbrengst gaat in zijn geheel naar Present. Inschrijven kan via www.stichtingpresent.nl/barendrecht onder 'aanmelden Lions fietsrally 2018'. De inschrijving voor groepen en de toertocht is beperkt, dus wacht niet te lang. Op de dag zelf aanmelden kan van 10 tot 13 uur aan bij de entree van het restaurant van Ikea op eerste etage. Meedoen aan de fietstocht kost vijftien euro per volwassene, voor elke twee persoon tien euro. Kinderen tot twaalf jaar kunnen gratis meedoen.

Advertenties uit de krant