Afbeelding

In gesprek over vrouwenvoetbal

Algemeen

BARENDRECHT - William Vat gaat samen met Marijke Vermaas bij Exxact Barendrecht vanavond van 20 tot 21.30 uur in gesprek over vrouwen- en meisjesvoetbal. Binnen de KNVB zijn meiden en vrouwen de snelstgroeiende doelgroep als het gaat om ledenaantallen.

Tegenwoordig kunnen vrouwen bij bijna elke vereniging terecht. In 1971 waren er in Nederland nog maar 5.500 vrouwelijke voetballers. Nu zijn er al 158.000 vrouwelijke leden. Dankzij de prestaties van het Nederlands vrouwenelftal werd het ledental nog groter. Komend seizoen biedt de KNVB voor het eerst een semi-landelijke competitie aan voor speelsters onder de 17. Ook BVV en Excelsior nemen volgend seizoen gezamenlijk deel aan de Eredivisie vrouwen.

In deze Exxact Barendrecht Live radiouitzending gaan William Vat en Marijke Vermaas in gesprek met een aantal talentvolle jonge voetbaldames en hun trainers aangaande hun toekomstplannen en verwachtingen.

De muziekkeuze staat in het teken van de Memphis Americana music. Exxact Live William Vat in gesprek met... is te beluisteren op donderdag 21 juni van 20 tot 21.30 uur op 106.4 in de ether, op 105.9 op de kabel en via www.exxact.nl.

Advertenties uit de krant