Foto Eric Fecken
Foto Eric Fecken

De Blauwe Verbinding is klaar, vier het mee

Algemeen

REGIO - Tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland in Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht ligt een bijzondere waterverbinding 'De Blauwe Verbinding'. De feestelijke oplevering is op 6 juli en op 7 juli vinden allerlei activiteiten plaats op en langs de route van de waterverbinding.

De feestelijke oplevering op vrijdag 6 juli begint om 14. uur. Bestuurders en vertegenwoordigers van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Rotterdam en van het waterschap Hollandse Delta nemen de route officieel in gebruik. Het opleveringsmoment is ter hoogte van het viaduct aan de Heulweg, aan de kant van de Charloisse Lagedijk.

De dag erop, zaterdag 7 juli, vinden op en langs de route allerlei activiteiten plaatsen voor alle leeftijden. Op het programma staan onder andere kanoën, wandelen met de boswachter, een vroege vogelexcursie, een kanobalspel, waterbeestjes vangen, een kanotocht voor kinderen. Te veel om hier op te noemen. Kijk voor alle andere activiteiten op het kaartje en op www.rotterdam.nl/blauweverbinding.

De Blauwe Verbinding
De Blauwe Verbinding is een vijftien kilometer recreatieve bevaarbare route die ook zorgt voor schoon water in het gebied. Bezoekers kunnen er varen, wandelen, fietsen, sporten, spelen en struinen door de natuur. De verbinding dient ook als waterberging én legt een ecologische verbinding tussen de verschillende groengebieden. De werkzaamheden startten zes jaar terug. Na de aanleg van een waterbak onder het viaduct van de A15 in de Heulweg en het verbinden van het water langs de Rhoonse Baan is al het werk gedaan: de Blauwe Verbinding vormt nu één geheel.

Meer informatie: www.rotterdam.nl/blauweverbinding

Advertenties uit de krant