Afbeelding

Willie van Dongen – Heijboer (62)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren aan de Ziedewijdsedijk en heb vanaf mijn achtste jaar aan de Lekstraat gewoond. Op mijn vijftiende begon ik met werken bij slagerij Klaas Lagendijk. Na een jaar stapte ik over naar Aart de Bruijn, op de plaats waar nu de Albert Heijn zit. En weer vijf jaar later kwam ik bij slagerij Schaap terecht, waar ik nu al 41 jaar geleden begon te werken . Ik ben ook lid van het koor Chapeau, opgericht door medewerkers van de Daniel Den Hoed kliniek . We repeteren in de Pelgrimskerk aan de Reyerdijk. Harstikke leuk en gezellig. Ik doe hand en spandiensten voor de vereniging. Op dit moment zijn we druk met het werven van nieuwe leden.

Hoe is het slagersvak?

Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken. Bij Schaap maken we alles zelf en dat is een groot verschil met bijvoorbeeld de supermarkten.
Toen ik op mijn vijftiende begon kon ik nog geen speklap van een bal gehakt onderscheiden, maar al snel stond ik zelf een ham uit te benen.
Het omgaan met de klanten vind ik ook erg leuk aan het werk.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 37 jaar getrouwd met Kees. We hebben een zoon van 34 en een dochter van 31 jaar, een schoonzoon en schoondochter. En twee kleinkinderen van anderhalf jaar en zeven weken.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De saamhorigheid in ons gezin. Ik ben opgegroeid met twee broers en vier zussen. In de zomerweken werd er van ons verwacht dat we meehielpen de spruitenplanten te trekken. Ook keken we met het hele gezin sportwedstrijden op de televisie.

Waar word je gelukkig van?

Van de kleinkinderen. Ik kan gelukkig worden van kleine dingen. Lekker fietsen in de vakantie, vogels die de boom in de tuin bezoeken. Dat soort dingen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Mijn oudste kleinzoon werd geboren en vijf dagen later overleed mijn moeder en vier weken later mijn schoonmoeder. We konden niet op de roze wolk zitten. Ik vond het heel moeilijk.

Van wie krijg je inspiratie?

Van mijn familie. We zijn allemaal gedreven types en zetten ons tweehonderd procent in.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Cliché, maar een wereld zonder oorlog. Voor mijzelf hoop ik gezond oud te worden met Kees.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

(Lachend). Chaotisch en een enorme kakel.

Hoe sta je 's morgens op?

Als ik moet werken om kwart voor zeven. Zolang er niemand in de buurt is, gaat alles goed en heb ik geen ochtendhumeur. Op andere dagen doe ik alles rustig aan en kijk vaak om tien uur naar Koffietijd.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Pindarotsjes, bolussen en de verse grillworst van de slagerij als deze net uit de oven komt.

Wat zijn je angsten?

Ik raak in paniek op de snelweg en dan vooral in de buurt van Europoort. Al die vrachtwagens en drukte. Ik rijd wel auto, maar dan vooral binnendoor.

Wat vind je stom?

Oneerlijk gedrag en natuurlijk oorlog.

Wat heb je geleerd van je ouders?

Delen, aanpakken, de handen laten wapperen en maatschappelijke betrokkenheid.

Waar kijk je naar op televisie?

Actualiteitenprogramma's. Ik sla ook nooit het nieuws over. Daarnaast houdt ik van 'De slimste mens', 'Een tegen 100', 'Wie is de Mol' en 'Expeditie Robinson'.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Dat ik wat makkelijker keuzes kan maken. Nu gaan we een nieuwe keuken kopen, er is zoveel keuze!

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Dat zal ongetwijfeld mijn zoon of dochter zijn geweest. Bellen doe ik weinig. Communiceren gaat via WhatsApp. We hebben zoveel groepen. Familie, zussen, gezin…

Wat is je favoriete quote?

Geen stress om iets wat opgelost kan worden. Daar moet ik zelf ook nog beter in worden. Haha.

Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar
astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant