Afbeelding

Ali zoekt baasje

Algemeen

REGIO - Het is lastig om de definitie van een 'langzitter' te bepalen. Er is geen grens aan te geven, want het karakter en ras spelen een belangrijke rol bij het makkelijk of moeilijk kunnen plaatsen van een dier. Maar als een hond al bijna twee jaar in een opvang verblijft, kunnen we stellen dat het in dat geval zeker om een 'langzitter' gaat.

De (geschat) drie jaar oude Amerikaanse Staffordshireterriër Ali woonde al ruim een jaar in de dierenopvang in Eindhoven, voordat hij eerder dit jaar naar De Dierenstee verhuisde. Al die tijd werd en wordt er nauwelijks naar Ali geïnformeerd. Dat kan te maken hebben met zijn ras, maar wellicht schrikt het gedrag van Ali mensen ook af. Dat laatste is niet helemaal terecht, want ondanks dat Ali wel een kleine 'gebruiksaanwijzing' heeft, is hij vooral een hele enthousiaste, vrolijke en lieve hond. Ali knuffelt graag met je en is dol op (menselijk) gezelschap. Maar hij is ook erg druk, al is Ali de afgelopen maanden al een stuk rustiger geworden. Spreek je Ali nu streng toe, dan kalmeert hij en gaat hij liggen. De energie en opwinding die Ali in zich heeft, kan hij natuurlijk goed kwijt door actief bezig te zijn. Iets waar hij dol op is. Ali vindt het heerlijk om te speuren, te spelen en ook een fietstocht vindt Ali geweldig. Dat is voor hem de ideale manier om spanning kwijt te raken, want Ali is een gevoelige hond die het lastig vindt om met spanning en opwinding om te gaan. Door intensief met hem te trainen, is zijn gedrag al flink verbeterd. De training moet zijn toekomstige baas echter wel voortzetten. Daarnaast moet zijn baas veel tijd en aandacht aan Ali besteden. Ook een rustige omgeving is erg belangrijk. Wie dit aan Ali kan bieden, heeft aan deze knul echt een maatje voor het leven.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150 www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag van 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant