Afbeelding

De geur van versgebakken speculaas...

Algemeen

Een langgekoesterde wens van voormalig bakker (en oud-voorzitter van de Historische Vereniging Barendrecht) Dick Mooyaart (85) is dit weekend in vervulling gegaan. In d'Ouwe School, het gebouw van de Historische Vereniging, werd een tentoonstelling gehouden van oude speculaasplanken. Bovendien kon iedereen zien hoe speculaas bereid en gebakken wordt. Versere speculaas was zaterdag niet denkbaar. De geur ervan kwam je al bij binnenkomst tegemoet. Dick Mooyaart's zoon Krijn, ook voormalig brood- en banketbakker, tekende voor de versgebakken lekkernij.

Een deel van deze expositie is ter beschikking gesteld door een aantal inwoners van Barendrecht. Er was een tekst- en fotocollage te zien met opnames van het hoe en waarom over speculaas en er werd een film vertoond over de intocht van Sint Nicolaas, aangevuld met beelden over de geschiedenis van speculaas.

Voor de kinderen is er nog gelegenheid op dinsdag 20 november 's middags tussen 13.00 en 16.00 uur hun schoen te komen zetten bij de HVB.

De expositie is op ook nog te zien op zaterdag 24 november van 11.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Kinderen kunnen dan de versgebakken speculaas 'versieren'. Materiaal hiervoor is bij de HVB aanwezig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant