Afbeelding

Opening Centrum Intensieve Behandeling Antes

Algemeen

POORTUGAAL - Donderdag 13 december werd op het Antes/Delta-terrein in Poortugaal het centrum intensieve behandeling (afgekort Antes-CIB) geopend.  In de afgelopen maanden is een bestaand gebouw opgeknapt om een groep patiënten die zeer intensieve zorg nodig heeft te kunnen plaatsen. In heel Nederland – en ook in onze regio - hebben we te maken met een groep mensen die vrijwel voortdurend een hulp- en ondersteuningsvraag heeft. Daarbij is sprake van ontwrichtend gedrag, wat het vaak lastig maakt om deze patiënten op de bestaande afdelingen goed te kunnen behandelen en begeleiden. Zowel voor henzelf als voor de andere patiënten op die afdeling. Voor deze mensen waren er geen geschikte voorzieningen om hen goed te behandelen en begeleiden.

Samen met partners als het Veiligheidshuis, financiers, gemeenten en andere betrokken uit de ggz heeft Antes de afgelopen tijd daarom gezocht naar een goede oplossing. Nadat er is nagedacht over hoe ze deze patiënten de juiste zorg in meer veiligheid konden bieden, heeft Antes de een plan voor het CIB ontwikkeld. In deze regio is de urgentie hoog om deze mensen snel op de juiste plek te krijgen. Daarom heeft Antes een bestaand, tijdelijk pand verbouwd en zijn er hekken omheen geplaatst, waardoor het gebouw ontoegankelijk is. Binnen is het gebouw verrassend licht en ruim. Er is veel aandacht besteed aan dat de mensen zich er prettig kunnen voelen. De patiënten hebben hier een eigen kamer en eigen sanitair.

Nu het pand geopend is, start het deskundig behandel- en zorgteam met de eerste acht patiënten. Uiteindelijk kunnen er maximaal 24 patiënten opgenomen worden. Ondertussen wordt er gewerkt aan nieuwbouwplannen, zodat er in 2022 achterop het terrein een permanent centrum intensieve behandeling in gebruik genomen kan worden.

Advertenties uit de krant