Afbeelding
Foto: Photographer:Jozef Rutte

Tekening Dalton in Onderwijsmuseum

Algemeen

BARENDRECHT- Op dit moment toont het Onderwijsmuseum de mooiste tekeningen uit de collectie. In Perspectief is een tentoonstelling over de ontwikkeling van het schoolvak tekenen, met werk van leerlingen. Nog tot en met 17 februari is werk van leerlingen van het Dalton Lyceum in Barendrecht te zien.

Iedereen kan tekenen?
Tekenonderwijs en de resultaten ervan, van de 19e eeuw tot nu. Geen vrijblijvend vak, maar noodzakelijk om ambachtsman of kunstenaar te worden. Of om schoonheid bij te brengen. Van eindeloos natekenen tot het aanboren van eigen creativiteit. Beide leiden soms tot verbluffend mooie resultaten. Bekijk het werk van leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs en uiteraard ook het kunst- en beroepsonderwijs. In de tentoonstelling kunnen bezoekers ook zelf aan de slag met interactieve opdrachten.

Samenwerking met scholen
Vanuit een samenwerking met verschillende scholen wordt elk kwartaal nieuw werk van leerlingen aan de tentoonstelling toegevoegd. Leerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht (t/m 17 februari), de Vrije School Dordrecht (t/m 7 juli) en studenten van kunstacademies (t/m oktober) exposeren hun tekenwerk.

Meer tekenen! Workshops en activiteiten in het museum
Gedurende de looptijd van de tentoonstelling organiseert het Onderwijsmuseum diverse workshops voor volwassenen, gegeven door professionele tekendocenten. In de workshops wordt aandacht besteed aan specifieke technieken en vormen: zoals botanisch tekenen Jenny Post of sneltekenen door Larisa Sjoerds. Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen deelnemen aan creatieve workshops. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.onderwijsmuseum.nl.

Advertenties uit de krant