Afbeelding

Toch aangiftes tegen Jerry M.

Algemeen

BARENDRECHT – Er is een aangifte gedaan tegen atletiektrainer Jerry M. en er zijn er twee in voorbereiding, meldde het Openbaar Ministerie onlangs. Begin januari startte de politie een onderzoek naar de 58-jarige Rotterdammer, die onder meer als trainer werkte bij CAV Energie.

Dat onderzoek richt zich op strafbare feiten die Jerry M. heeft begaan in Nederland en het buitenland. Omdat er tot nu toe geen aangifte was gedaan, is de trainer nog op vrije voeten. Er is de afgelopen weken gesproken met mogelijke slachtoffers. Er staan de komende tijd nog meer gesprekken gepland, meldt RTV Rijnmond. Ook met degenen bij wie het misbruik verjaard is.

Volledige bekentenis
Jerry M. heeft in de afgelopen 35 jaar zeker negen meisjes tussen de elf en achttien jaar misbruikt bij verenigingen in de regio. Bij de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak heeft de trainer afgelopen zomer een volledige bekentenis afgelegd. De zaak kwam vorig jaar aan het licht. Een vertrouwenspersoon van atletiekclub Haag Atletiek maakte een melding bij de Atletiekunie. Naar aanleiding daarvan is de man voor het leven geroyeerd door de Atletiekunie. Het misbruik zou in de periode 1983-1987 in twee gevallen tot zwangerschappen hebben geleid.

Energie
Jerry M. heeft van 1994 tot 2009 gewerkt bij atletiekvereniging Energie. De trainer moest in 2009 vertrekken na verdenkingen van onacceptabel gedrag, zoals handtastelijkheden en masseren. Daar is toen ook melding van gedaan bij de Atletiekunie. In 2017 kwam de trainer terug bij Energie. Hij kon toen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. Dat samenwerkingsverband werd een maand later beëindigd toen bleek dat hij bij Haag Atletiek op non-actief was gesteld.

Advertenties uit de krant