Afbeelding

Van Gelder en PlantLab telen verticaal

Algemeen

RIDDERKERK – AGF-leverancier Van Gelder groente & fruit en verticale teeltspecialist PlantLab zijn een samenwerking aangegaan om verse groenten te produceren in PlantLab's gecontroleerde Plant Productie Units (PPU's). In het Experience Center van het nieuwe bedrijfspand gaat Van Gelder exclusieve groenten produceren in twee door PlantLab ontwikkelde Experience PPU's. Daarnaast zal PlantLab op haar eigen productielocatie op grote schaal groenten produceren.

,,Sinds 2011 zetten we vol in op gezond eten", aldus algemeen directeur Gerrit van Gelder. ,,Samen met onze telers, leveranciers en partners zorgen we ervoor dat producten goed, gezond en vers zijn. Dat betekent dat we continu op zoek zijn naar producten met méér smaak en een hogere voedingswaarde. Zo kwamen we in aanraking met verticale teelt en vonden in PlantLab een geschikte partner."

Gewassen worden in meerdere lagen boven elkaar geteeld in een gesloten teeltomgeving. ,,We noemen we dit Plant Paradise; de optimale teeltomstandigheden voor uiterst smaakvolle en voedingsrijke groenten", aldus Ard Reijtenbagh van PlantLab. De producten worden ongeacht het seizoen of klimaat dicht bij de afnemer en consument geproduceerd. Reijtenbagh: ,,Hierdoor verminderen we uitstoot van CO2 en afval. Daarnaast oogsten we pas wanneer het product rijp en op smaak is. Ook is het vrij van pesticiden en reduceren we het watergebruik in de productie tot wel 95 procent."

Met deze samenwerking zetten Van Gelder en PlantLab gezamenlijk in op het zo duurzaam mogelijk telen en in de markt zetten van verse groenten met meer smaak, rijk aan voedingsstoffen en met een constant hoog niveau van voedselveiligheid.

Gerrit van Gelder: ,,In samenspraak met klanten gaan we op zoek naar nieuwe producten. Zo kunnen we ons onderscheiden. PlantLab werkt met ons samen op het gebied van productie, product-innovatie, technologie, software en teeltrecepturen." Ard Reijtenbagh vult aan: ,,Het is daarbij van enorm belang om in contact te staan met de markt, wat we onder andere invullen door onze samenwerking."

Advertenties uit de krant