Afbeelding

Jazz zoekt huis met tuin

Algemeen

BARENDRECHT - Als een kat gewend is naar buiten te kunnen gaan en dit opeens niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld na een verhuizing, kan het dier daar erg ongelukkig van worden. Er kunnen zelfs gedragsproblemen ontstaan.

Voor poes Jazz van zeven jaar oud was de verhuizing van een huis met tuin naar een appartement een enorme verandering. Jazz was een lieve en gezellige huisgenoot. Door het ontbreken van buitenruimte raakte Jazz echter erg gefrustreerd. Ze reageert deze frustratie af op de mensen om haar heen.

Ook in de opvang kan Jazz vrij kattig uit de hoek komen. Ze kan naar je uithalen als iets haar niet zint. Onder dat stoere gedrag schuilt echter een gevoelige dame die niet goed in haar vel zit en haar energie niet kwijt kan. Jazz is namelijk een heel ondernemende, nieuwsgierige en alerte poes. Ze klimt overal op en in, rent door haar kamer en speelt overal mee. Het is duidelijk dat ze haar energie kwijt moet en dat doet Jazz dus het liefst buiten.

Waarschijnlijk zal Jazz zeker in positieve zin veranderen als ze geplaatst wordt in een huis met tuin. Ze zal even tijd nodig hebben om wennen, maar het aanhankelijke karakter van Jazz komt vast weer tevoorschijn. Ze is geen poes die bij je op schoot kruipt, meer een huisgenoot om gezellig mee te spelen en uren naar te kijken, want Jazz kan zich overal mee vermaken. Wie geeft Jazz een kans en kan door het gedrag dat Jazz nu laat zien heen kijken?

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant