Afbeelding

Column Jamie: De trein is een vloek en een zegen

Algemeen

Ik studeer nu al bijna twee jaar journalistiek in Tilburg. Tilburg ligt helaas niet om de hoek, dus ik pak altijd de trein. Het reizen valt wel mee, het is maar een uurtje vanaf Barendrecht. En ik heb nog eens twee overstapmogelijkheden ook (Rotterdam Centraal en Dordrecht). Maar af en toe word ik toch zo moe van dat treinen…

Het traject Rotterdam Centraal – Breda, waar ik dus via reis, was afgelopen jaar het traject waar de meeste treinen uitvielen. Nou geloof me, ik heb er wat meegemaakt hoor en dat was geen pretje. Daar sta je lekker: rijd je station Breda binnen wordt er in de trein omgeroepen dat de trein niet verder rijdt… Altijd stressen welke trein ik nou weer moest hebben en of ik wel op tijd op school zou aankomen. Ik heb inmiddels zo vaak gedwongen over moeten stappen in Breda dat ik het gewoon uit mijn hoofd weet.

En dan heb ik het nog niet gehad over de problemen met het weer. Bij de kleinste regendruppel of sneeuwvlok gooit de NS de gehele dienstregeling overhoop. In plaats van 's ochtends acht treinen in het uur rijden er slechts twee. Ik zal toch echt met de trein moeten, met de auto gaat gewoon niet. Ik heb wel een rijbewijs, maar met de auto naar Tilburg rijden als het sneeuwt is ook geen pretje… Die stakingen zijn trouwens ook niet fijn. Ja, daar kan de NS niks aan doen maar vervelend blijft het wel.

Wel vind ik het fijn dat ik als student gratis kan reizen met de trein. Dat is ook een reden dat ik niet met de auto ga. Een uur in een trein klinkt lang, maar ik zorg dat ik altijd wat te doen heb. Ik schrijf een artikel in de trein of ik lees een boek, dat laatste is echt heerlijk om te doen. Ook al heb ik vaak veel vertraging, ik vind de trein eigenlijk wel fijn. Het is zowel een vloek als een zegen. 

Advertenties uit de krant