Afbeelding

Oplossing Smitshoek nabij

Algemeen

BARENDRECHT/RHOON – Bewoners van Smitshoek en de Bevershof in Portland trekken samen aan de bel. Zij zijn boos dat er, ruim een jaar nadat de nieuwbouwhuizen in Rhoon zijn gebouwd, nog steeds geen goede verlichting is. Bij het Schaapje en in het hofje zijn bovendien te weinig parkeerplaatsen en de beloofde groenvoorziening is er nog niet. Bouke Bussemaker sprak dinsdag namens de bewoners in bij de commissie Ruimte. Op 4 maart spraken bewoners in tijdens de raadsvergadering in Albrandswaard.

Behalve bovengenoemde zaken is het wegdek zeer slecht. Er zitten veel kuilen en losliggende stenen in. Verkeersborden ontbreken. ,,Dagelijks passeren vele tientallen schoolgaande kinderen deze weg. Het is een wonder dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd", vertelde Bussemaker. Belangrijke reden voor de vertraging is dat de bouwer, die ook de infrastructuur zou aanleggen, failliet is gegaan. Daardoor is een deel van de grond nog in handen van een particuliere eigenaar en een ander deel is van de curator.

,,Als er niet snel een oplossing komt, betalen we vanaf april onze gemeentebelastingen niet meer," stelde Bussemaker. Wethouder Nico Bults beaamde dat het een zeer onwenselijke situatie is. Bults: ,,U vraagt om een snelle oplossing. Die is nabij. Het voorstel om de grond van de curator te verwerven ligt volgende week dinsdag voor in het college. Als dat goedgekeurd wordt, hebben we toestemming van de curator al te beginnen voor de grond officieel gepasseerd is bij de notaris. Hoe snel de werkzaamheden starten zal deels afhangen van het weer.''

Advertenties uit de krant