Afbeelding

Vragen over overlast Vrijenburglaan

Algemeen

BARENDRECHT - D66 Barendrecht is enige tijd geleden benaderd door inwoners van de Vrijenburglaan ter hoogte van de Paardenburg. Deze inwoners klaagden over de vruchten/zaden die uit de (plantaan)bomen vielen en voor zeer vieze auto's, straten en tuinen zorgen. De gemeente zou hier verder niets mee gedaan hebben.

Verder heeft D66 meerdere klachten gekregen over afval dat naast de ondergrondse containers wordt gezet. De fractie is hiervoor meerdere keren op locatie geweest. Ze hebben de Barendrecht-app gebruikt om melding bij de gemeente te maken.

Ten slotte hebben de bewoners de indruk dat er in wijken als Buitenoord en Paddewei vaker door de gemeente aan groenonderhoud wordt gedaan en dat de gemeente daar meer aan schoonmaken van de straten doet dan in Vrijenburg.

De fractie van D66 heeft daarop de volgende vragen gesteld aan het college van B en W: Is het college op de hoogte van de overlast van de zaden van de bomen aan de Vrijenburglaan? Aan bewoners van de Bark is in het verleden gevraagd of de bomen vervangen moesten worden door minder overlastgevende bomen. Is die mogelijkheid ook een optie in de Vrijenburglaan? Met behulp van de app zijn er meerdere meldingen gemaakt van verkeerd geplaatst afval naast de ondergrondse containers. Klopt het dat in de Vrijenburglaan vaker afval verkeerd wordt aangeboden en is het college daarvan op de hoogte? Zijn er door handhaving overtredingen geconstateerd en beboet wat betreft dit verkeerd aanbieden van afval? Klopt het dat er in andere wijken meer aan groenonderhoud wordt gedaan en dat straten vaker worden schoongemaakt dan aan de Vrijenburglaan/Paardenburg?

Advertenties uit de krant