<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Het grote podium komt in de volgende editie niet meer terug.
Het grote podium komt in de volgende editie niet meer terug.

Nieuwe impuls voor ZomerFeest

BARENDRECHT - Het ZomerFeest krijgt een andere opzet. Niet langer staat een groot podium centraal. Er zijn op zaterdag 29 juni overdag activiteiten in de oude dorpskern. Zo moet het festival gezelliger worden voor de bezoekers. Bovendien blijft het zo goed werkbaar voor het beperkte aantal vrijwilligers. Er kan ook een avondprogramma komen, maar daarover wordt nog overlegd.

,,Het is een nieuwe impuls voor het ZomerFeest", omschrijft stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (Sedob) de koerswijziging. In Sedob zitten onder meer vertegenwoordigers van Harmonievereniging Barendrecht, de Dorpskerk en Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Het programma voor 29 juni staat nog niet vast, maar de grote lijnen zijn uitgezet.

In plaats van het grote podium op het Doormanplein worden er drie tenten geplaatst waar optredens plaatsvinden. Eén tent komt bij Heuvelsteyn, waar CultuurLocaal optredens verzorgt. De twee andere tenten komen bij de Watertoren en in de Dorpsstraat.

De ZomerMarkt blijft bestaan, maar wordt verplaatst. Oorspronkelijk bestond de markt uit een lange rij kramen in de Dorpstraat, tussen het Doormanplein en de Middenbaan. Dat is niet meer haalbaar. Het plaatsen van kramen een beide kanten van de Dorpsstraat stuit de laatste jaren op bezwaar van de Veiligheidsregio. Bovendien worden er te weinig kramen verhuurd om de hele Dorpsstraat te vullen.

De marktkramen worden nu op het Doormanplein geplaatst. Voor de kraamhouders en voor het publiek moet dit een aantrekkelijke oplossing zijn. In de Dorpsstraat is zo ruimte voor andere activiteiten ontstaan. De organisatie is in gesprek met liefhebbers van klassieke auto's. Het is de bedoeling om hier tijdens het ZomerFeest een oldtimershow te houden.

De Watertoren is ook nu weer toegankelijk voor bezoekers. De kinderactiviteiten worden afhankelijk van het weer buiten gehouden of binnen in zaal De Ontmoeting. ,,Het ZomerFeest wordt op deze manier kleiner en intiemer van opzet", vat Rob Bruin samen. Hij is één van de bestuursleden van Sedob.

Het ZomerFeest draait helemaal op vrijwilligers. Mensen die willen helpen met het opbouwen of afbreken, kunnen zich melden door een mail te sturen aan pr@zomerfeestbarendrecht.nl. Ook mensen die mee willen denken over de opzet van het WinterFeest kunnen zich hier melden.

Meer informatie is te vinden op www.zomerfeestbarendrecht.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>