Afbeelding

EVB wil einde aan illegale graffiti

Algemeen

BARENDRECHT - Een rommelig straatbeeld zet aan tot vandalisme en verloedering, terwijl een prettig straataanzicht juist net en schoon gedrag stimuleert, blijkt uit de 'Broken Window-theorie'. In Barendrecht zorgt illegale graffiti volgens Echt voor Barendrecht (EVB) op verschillende plekken voor een rommelig straatbeeld. De partij heeft diverse locaties in kaart gebracht en wil dat het college van B en W deze verrommeling tegengaat.

In april heeft EVB globaal in kaart gebracht waar in Barendrecht in de publieke ruimte zoal illegale graffiti te zien is. Bij deze rondgang bleek dat er flink gekliederd is in bijvoorbeeld fietstunnels en doorgangen, maar ook op elektriciteitshuisjes en op straatmeubilair. Op vele plaatsen staan 'tags' (handtekeningen) van illegale graffitispuiters en al dan niet obscene teksten. Hoewel EVB al meer dan zestig foto's gemaakt heeft op vijfentwintig locaties, is dit volgens de partij waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg.

EVB nodigt daarom iedere inwoner uit om in zijn/haar eigen buurt uit te kijken naar illegale graffiti en foto's op te sturen. Deze foto's worden gebundeld en aangeboden aan het college. Hiermee wil EVB het college uitdagen verrommeling van het straatbeeld tegen te gaan en illegale graffiti te verwijderen. Bovendien zal de partij om maatregelen vragen om ongewenst geklieder in het straatbeeld te voorkomen. Foto's voorzien van de locatie kunnen gestuurd worden naar secretaris@echtvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant