Het podiumgordijn in de BaerneZaal, mooi uitgelicht tijdens het docentenconcert 2018 (foto CultuurLocaal).
Het podiumgordijn in de BaerneZaal, mooi uitgelicht tijdens het docentenconcert 2018 (foto CultuurLocaal).

Nieuwe gordijnen en raampanelen in De Baerne

Algemeen

BARENDRECHT - De meivakantie is bij CultuurLocaal aangegrepen om wat opknapwerk te doen in De Baerne. Het podiumgordijn in de BaerneZaal is vervangen en er zijn nieuwe, brandveilige panelen aangebracht in de leslokalen.

Veiligheid is een belangrijk punt in gebouwen waar vaak veel mensen te vinden zijn. Daarom laat CultuurLocaal regelmatig inspecties doen. Onlangs kwamen enkele aandachtspunten naar voren. In de BaerneZaal hangt achter het podium een groot zwart gordijn. Dit is jaren geleden tweedehands aangeschaft en op maat gemaakt. Van dichtbij was te zien dat het door de tand des tijds wat aangetast was. De Barendrechtse interieurinrichter Van Hemert werd benaderd. Inmiddels hangt het nieuwe gordijn netjes in de zaal. Beheerder Tom Ketting is er blij mee: ,,Het is een mooie kwaliteit stof en de lengte is precies goed. Hier kunnen we weer jaren mee vooruit!"

Ook de vensters aan de binnenkant van de leslokalen waren aan vervanging toe. Volgens de huidige normen van brandveiligheid moesten de ruiten van enkel glas worden vervangen door panelen. Omdat in de meivakantie de lessen stilliggen, kon deze klus uitgevoerd worden zonder lessen te verstoren. De nieuwe panelen moeten nog afgewerkt worden, zodat het er vanuit de gang weer mooi uitziet.

Voor de financiering van het podiumgordijn heeft CultuurLocaal een donatie gekregen van Locom. Deze vrijwilligersgroep verzorgt de catering bij evenementen in De Baerne. Van de vrijwilligersvergoedingen hebben ze nu een flink bedrag bijgedragen. ,,Wij zijn toch al blij met het werk dat Locom in de Baerne doet. Dat ze nu ook op deze manier bijdragen aan onze organisatie is fantastisch en tekent de betrokkenheid van deze geweldige groep," aldus bestuursvoorzitter Ard Kramer van CultuurLocaal. Zie ook www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant