EVB presenteert alternatief openbaar vervoersplan
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Rick Keus

EVB presenteert alternatief openbaar vervoersplan

BARENDRECHT - Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op dinsdag 14 mei presenteerde Echt voor Barendrecht (EVB) een alternatief openbaar vervoersplan . Dit plan zorgt er volgens EVB voor dat er in Barendrecht een aanbod komt van hoogwaardiger en frequenter openbaar vervoer. 

Elk jaar komt vervoersbedrijf RET met een nieuwe dienstregeling. Het voorstel van RET wordt jaarlijks door de drieëntwintig gemeenten in Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) beoordeeld en getoetst. Het voorstel voor 2020 werd 14 mei besproken.

Tijdens deze commissievergadering presenteerde EVB-raadslid Kevin van Bommel een alternatief vervoersplan. Hij heeft dit plan, samen met EVB-lid en Barendrechter Wouter de Graaff, ontwikkeld op basis van ervaringen van inwoners van Barendrecht en de oplossingen die reeds in andere gemeentes zijn toegepast.

Van Bommel: ,,Wouter en ik zijn op werkbezoek gegaan naar gemeentes die al oplossingen hebben bedacht voor uitdagingen waar wij nog voor staan. We hebben gezien wat een goed dekkend OV-netwerk in combinatie met een hoogfrequente dienstregeling oplevert. We zien voor Barendrecht heel veel mogelijkheden, die ook zorgen voor minder filedruk."

Enkele voordelen van het gepresenteerde alternatieve plan: Betere bereikbaarheid per bus van het NS-station; Er komt een OV-verbinding met de bedrijven op bedrijventerrein Vaanpark; Kortere/snellere OV-verbindingen; Een betere verbinding tussen oud-Barendrecht en Carnisselande; Een goede bediening van Vrouwenpolder; Verbindingen mogelijk tussen Barendrecht, Hoeksche Waard, Ridderkerk, de regio Drechtsteden en Rotterdam; Om dit soort snelle verbindingen te realiseren komt er een transferium op de A29 ter hoogte van de Kilweg, met een halte bovenop de snelweg en beneden op de Kilweg.

Het doel is om de MRDH te bewegen ook in Barendrecht hoogwaardig en frequent openbaar vervoer te faciliteren. Volgens Van Bommel kon het plan in de raadscommissie op enthousiaste reacties rekenen. ,,Of en wanneer de MRDH de mogelijkheden gaat onderzoeken is nog onbekend, maar met dit plan heeft Barendrecht in ieder geval een document in handen waarmee ze haar visie op toekomstig openbaar vervoer kan overbrengen.'' Het volledige plan staat op www.echtvoorbarendrecht.nl.

Meer berichten