Roparunradio Special bij Exxact
Logo deschakelbarendrecht.nl

Roparunradio Special bij Exxact

BARENDRECHT - Woensdag 29 mei van 19 tot 21 uur staat Roparunradio centraal in een live-uitzending op Exxact Barendrecht. Sebastiaan van Mill gaat in gesprek met de bedenkers, oud-medewerkers en huidige radiomedewerkers van Roparunradio. Te gast zijn onder meer John ten Kate, Edwin Meertens, Mireille de Leeuw, René Toonen, Jim Friedrich en medewerkers van Exxact Barendrecht.

Hoe is Roparunradio ontstaan? Wie zijn hierbij betrokken (geweest)? Hoe wordt Roparunradio mogelijk gemaakt? Wat is er in de loop van de jaren veranderd en hoe kijken zij erop terug? Wat is het nieuws?

De Ropanrun is een jaarlijkse estafetteloop van ruim 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam waarbij in teamverband geld wordt ingezameld voor mensen met kanker. In Barendrecht komen de beide routes op maandag 10 juni bij elkaar om gezamenlijk de laatste dertien kilometer tot de finish op de Binnenrotte te volbrengen.

Roparunradio bestaat bijna net zolang als de Roparun. In 1993 werden via RANO Ziekenomroep flitsen uitgezonden vanaf het parcours. In de afgelopen jaren is Roparunradio uitgegroeid tot een 72 uur durende megaproductie in samenwerking met diverse lokale omroepen met live-uitzendingen vanuit onder meer de studio in Het Kruispunt. De zender is het enige officiële radio- en televisiekanaal van stichting Roparun.

Dit jaar is Roparunradio te beluisteren vanaf vrijdag 8 juni 19 uur tot maandag 10 juni 19 uur op Exxact Barendrecht via FM 106.4 of in heel Nederland via digitale radio (DAB+).

Meer berichten