Logo deschakelbarendrecht.nl

Nieuws uit De Dierenstee

BARENDRECHT - Een enkele keer verloopt de plaatsing van een dier niet succesvol. Het dier komt dan terug naar De Dierenstee, wat overigens niet altijd met de hond of kat zelf te maken heeft. Ook Kees, een kruising van zes jaar oud, is na een eerdere plaatsing terug in de opvang.

Kees is een leuke en vrolijke hond. Hij is erg leergierig en werkt graag voor zijn baas. Kees is dol op behendigheid, maar écht vrolijk wordt hij van meelopen naast de fiets. Buiten kan Kees soms wat overprikkeld raken. Aan de lijn kan hij dan uitvallen richting andere honden of bijvoorbeeld fietsers, Kees moet daarom aangelijnd blijven. Kinderen die wegrennen kan Kees als een kudde zien die hij bij elkaar moet houden en zeker vee is voor hem niet veilig.
Dat laatste heeft al tot een paar vervelende incidenten geleid op momenten dat Kees niet was aangelijnd. Het is duidelijk dat Kees vaak de neiging heeft om te hoeden, want ook binnenshuis kan hij soms te beschermend zijn. Belangrijk voor Kees is daarom een rustig thuis waar hij een eigen plek heeft en waar hij niet teveel prikkels ervaart.

Zonder die prikkels is Kees een geweldige hond. Hij is lief, beheerst de commando's, kan even alleen thuis blijven (op een eigen rustige plek in huis) en kan mee in de auto. Als je als baas rekening houdt met de grenzen van Kees, hem beschermt tegen teveel spanning, zeer consequent bent en rust uitstraalt, zal je merken dat Kees ook goed in zijn vel zit. Wie kan Kees die rustige en liefdevolle plek bieden die hij zoekt?

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Meer berichten