Logo deschakelbarendrecht.nl

288.964 euro voor Alpe d'HuZes

BARENDRECHT - Vier teams van Rotterdam Fund Racers deden donderdag 6 juni mee aan Alpe d'HuZes en brachten een recordbedrag van 288.964 euro bij elkaar. De 36 teamleden zijn in totaal 141 keer de berg op gefietst. Vele sponsoren hebben de teamleden persoonlijk gesteund of een financiële bijdrage geleverd aan een van de fundraise-activiteiten.

Stichting Rotterdam Fund Racers, een initiatief van enkele vrienden en bevriende relaties uit het Rotterdamse bedrijfsleven, heeft zich ten doel gesteld vanuit het hart van de samenleving iets terug te doen voor de samenleving. Speerpunt is de jaarlijkse deelname aan Alpe d'HuZes.

Mark van Son, woonachtig en werkzaam in Barendrecht, is als bestuurslid betrokken bij de stichting. In 2019 heeft hij voor de zesde keer deelgenomen aan Alpe d'HuZes. ,,De eerste keer dat ik meedeed, deed ik dit ter nagedachtenis aan het dochtertje van een collega. Ik merk dat kanker de laatste jaren steeds dichterbij komt. Ik wil iets terugdoen om te zorgen dat kanker een chronische ziekte wordt en we hier niet meer aan kunnen overlijden." Mark van Son wist de berg dit jaar vier keer te beklimmen.

RTV Rijnmond ontwikkelde voor Rotterdam Fund Racers een zesdelige documentaireserie waarin een aantal deelnemers zijn voorgesteld. Vijf weken voor Alpe d'HuZes was iedere zaterdagmiddag een aflevering te zien. De laatste aflevering is door documentairemaker en teamlid Arjan Smilde live tijdens Alpe d'HuZes opgenomen en op zaterdag 9 juni uitgezonden.

Zondag 30 juni wordt de Rotterdam Fund Racers Tour, georganiseerd door Jordex Shipping & Forwarding B.V., verreden met een fietstocht (zestig of negentig kilomter) door de Hoeksche Waard. De toch is voor zowel de recreatieve als de geoefende fietser. Voormalig wereldkampioen en huidig Nederlands kampioen Chantal Blaak en voormalig Nederlands kampioen Maarten den Bakker begeleiden de fietsers.

Meer berichten