Afbeelding

Fiets4daagse ZHZ weer succesvol

Algemeen

BARENDRECHT - De 39e Fiets4daagse Zuid-Holland Zuid werd vorige week gehouden. Er gingen 372 fietsers op weg om vijftien, dertig of zestig kilometer per avond af te leggen. Organisatoren R.F.T.C. Rekreatoer en Supportersvereniging v.v.Rijsoord kijken tevreden terug.

De meeste deelnemers kozen voor de vijftien kilometer. De eerste dag begon met zonnig weer. De route liep door Ridderkerk, Heerjansdam en Barendrecht. De toerrijders gingen naar de Krimpenerwaard. De route liep op de tweede dag Ridderkerk en Alblasserdam. De toerrijders gingen de Alblasserwaard in.

Op de derde dag was het spannend of er gefietst kon worden. Regen en onweer dreigden spelbreker te worden. Gelukkig ging alles door. In de buurt van Plantenkwekerij Van Nes werden deelnemers onthaald op een natuurlijke douche. De toerrijders gingen vanwege het weer richting Spijkenisse.

De vierde en laatste dag was er geen wolkje aan de lucht. De rijders bleven in de buurt van Ridderkerk. De toerrijders reden nog even naar Albrandswaard, Barendrecht en Rhoon. Iedereen werd in het feestelijke Rijsoord onthaald met muziek. Deelnemers reden hun laatste kilometer over de Mauritsweg op weg naar de bloemen en medailles.

Voorzitter Leen Kruithof bedankte de vele vrijwilligers voor hun inzet en steun. De commissie hoopt dat zij volgend jaar weer willen meewerken. Als laatste werd de verloting van de fiets en andere prijzen gehouden. Mevrouw of meneer Van Harmelen won de fiets. De winnares van de Foopla foto is Ilonana v.d. Hoeven. De 40e editie is 22 tot en met 25 juni 2020.Foto's zijn te zien op www.fiets4daagsezhz.nl.

Advertenties uit de krant