Afbeelding
FOTO

Barendrechts Jeugdlintje voor broertjes Mike en Sem

Algemeen

BARENDRECHT –  Mike en Sem de Kok, 12 en 9 jaar oud, kregen vandaag, donderdag 18 juli, uit handen van burgemeester Van Belzen een Barendrechts Jeugdlintje. Mike en Sem ontvingen het Jeugdlintje voor de bijzondere inzamelactie die zij zelf organiseerden: 'Elk kind verdient een knuffel'.

 Elk kind verdient een knuffel
Mike en Sem hebben 1.300 kinderen in de sloppenwijken in Kenia blij gemaakt met hun actie 'Elk kind verdient een knuffel'. Zij hebben deze actie zelf bedacht en uitgevoerd. Op school hebben zij een actie gedaan en zij hebben broodjes knakworst verkocht die de Albert Heijn had gedoneerd. Iedereen kon 'betalen' door een knuffel te geven. Toen zij alle knuffels verzameld hadden, hebben zij deze zelf naar de kinderen in de sloppenwijken in Kenia gebracht. Daar hebben zij meerdere scholen en stammen bezocht om ze uit te delen.

Een wijze kijk op de wereld
De jongens hebben in Kenia niet alleen knuffels uitgedeeld. Zij hebben de lokale bevolking ook geholpen op een andere manier. Mike heeft geholpen met het schoonmaken van de voetjes van kinderen die last hadden van zandvlooien. Beide jongens hebben op hun jonge leeftijd al een wijze kijk op de wereld. Mike vindt dat je soms iets moet doen voor een ander, omdat die minder heeft dan jijzelf. Sem vindt dat het oneerlijk verdeeld is in de wereld. Hij heeft steeds water gehaald zodat de voetjes verzorgd konden worden. Ook heeft hij de kinderen daar een lach op hun gezicht bezorgd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant