<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
(foto: Calvijn Groene Hart)
(foto: Calvijn Groene Hart)

Goed gestart op Groene Hart

BARENDRECHT - Vorige week dinsdag zijn op Calvijn Groene Hart voor alle klassen de introductiedagen van start gegaan. Deze dagen hebben een uiteenlopende invulling afhankelijk van het leerjaar en niveau, maar natuurlijk staan kennismaken, samenwerken en grenzen verleggen in elk geval centraal. Zo bleven de brugklassers in en om de school, waarbij ze zich onder andere konden uitleven tijdens een sportdag en tegen andere klassen streden bij het wervelende Skill Drive-spel.

De tto-brugklassers namen in het kader van hun tweetalig onderwijsprogramma bovendien nog deel aan een tto-dag, waarbij ze zich hebben verdiept in een heerlijke, Britse gewoonte, de Afternoon Tea. De leerlingen leerden niet alleen over de achtergrond hiervan, maar verzorgden zelf voor hun ouders een volledig aangeklede Afternoon Tea, waarna ze de smullende gasten ook nog verrasten met geweldige presentaties, uiteraard in het Engels.

2mavo heeft zich van haar sportieve kant laten zien in Wellnesselande, 3mavo leefde zich uit tijdens een strandsportdag en 4mavo nam deel aan het trefbaltoernooi. De mavo-examenkandidaten gaan bovendien binnenkort op kamp naar de Ardennen om het eindexamenjaar helemaal goed te beginnen.

De tweedeklassers havo en vwo hebben zich ingezet bij Globaland, een vakoverstijgend project waarbij leerlingen een fictief derdewereldland besturen. Ze leerden door sport, muziek en spel wat het inhoudt een land te leiden en kwamen erachter welke financiële uitdagingen, arbeidsomstandigheden, voedings-, en andere problemen kunnen voorkomen.

Klas 3 havo en vwo kwam tijdens het project Cross your Borders op interactieve wijze in aanraking met de problematiek in de wereld en leerde meer over ontwikkelingswerk. Deze derdeklassers zijn aan de slag gegaan met workshops, toneelstukken, een quiz en discussies en onderzochten in groepjes een bestaand ontwikkelingsland, waarna zij een slotpresentatie verzorgden.

De leerlingen uit het vierde leerjaar havo leerden elkaar beter kennen bij de Oude Maas, waar zij uiteenlopende, sportworkshops volgden. 4vwo volgde een theaterworkshop in Rotterdam en kreeg een rondleiding langs verschillende kunstwerken, waardoor deze vierdeklassers gelijk op inspirerende wijze met het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming van start gingen.

De examenklassen havo en vwo togen naar Hank, waar zij bij survival-activiteiten hun grenzen hebben verlegd en merkten dat ze samen sterk moesten staan om zo succesvol mogelijk te zijn.De examenkandidaten bouwden vlotten, legden een low en high ropes-parcours af en leefden zich onder andere uit met grote katapulten. 5vwo nam deel aan Wie is de rat?, waarbij de leerlingen op het dorp allerlei locaties aandeden om opdrachten te doen.

Kortom, de Groene Hartleerlingen hebben op een ontspannen manier hun klas- en jaargenoten beter leren kennen, grenzen verlegd en veel moois geleerd. Er was dus zeker sprake van een goede start op Groene Hart.

(bron: Calvijn Groene Hart)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>