Logo deschakelbarendrecht.nl
Nico van den Berg, Piet Barendregt en Robin Koch bij de AED.
Nico van den Berg, Piet Barendregt en Robin Koch bij de AED. (Foto: )

Buurt zorgt zelf voor AED aan de Dorpsstraat

BARENDRECHT – Bewoners van de Dorpsstraat en de Rehobothschool hebben er samen voor gezorgd dat er in hun buurt een altijd toegankelijke AED hangt.
Met een AED kunnen mensen met een hartstilstand worden gered. Robin Koch, bewoners van de Dorpsstraat, startte vorig jaar een actie. "Ik zag op televisie een programma over het belang van een AED. Dat leek me wel goed voor onze buurt", vertelt hij.
Koch benaderde buurtbewoners en kwam zo in gesprek met Els en Piet Barendregt. Die wisten dat de Rehobothschool al een AED heeft hangen. Binnen. "Heel veel bedrijven hebben een AED hangen, maar binnen. Na vijven is die niet toegankelijk", zegt Els Barendregt.
In overleg met directeur Nico van den Berg van de school is er nu voor gezorgd dat de buurt een buiten-kast voor de AED heeft betaald. De AED van de school is van binnen verplaatst naar de kast. De school had al een onderhoudscontract, dan loopt door. Ook heeft de school gezorgd voor een bewakingscamera.
De kast van de AED is afgesloten met een code. "De hele buurt is daarvan op de hoogte", vertelt Robin Koch. Buitenstaanders die de AED moeten gebruiken, kunnen de code krijgen via het alarmnummer 112.
De AED is vrijdag 13 september in gebruik genomen. Er komt wellicht een reanimatiecursus voor de buurt.

Meer berichten