Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
FOTO

Kwart eeuw Het Kruispunt gevierd + video

Zaterdag werd het 25-jarig bestaan van Theater Het Kruispunt gevierd met tal van activiteiten.

Het feest viel samen met de start van het culturele seizoen. Voor Het Kruispunt stonden twee podia waarop artiesten als Jim Bakkum, VOF de Kunst, The Bentleys en Sita een voorproefje gaven van hun voorstelling die in seizoen 2019-2020 in Theater het Kruispunt te zien is. Maar er traden ook lokale artiesten op. Zo lieten de jonge winnaars van Talent Stage zich horen. Op de Middenbaan was een culturele markt.

Er was niet alleen van alles op de twee buitenpodia te zien, maar er waren ook allerlei activiteiten in het gebouw. Exxact Barendrecht zette de studio open voor belangstellenden. Er was ook een fototentoonstelling over '25 jaar Het Kruispunt', samengesteld in samenwerking met de Historische Vereniging Barendrecht.

's Avonds was er een bijeenkomst voor genodigden: personen die de afgelopen vijfentwintig jaar op allerlei manieren zeer betrokken waren bij Het Kruispunt. Burgemeester Van Belzen hield een korte toespraak.Hij noemde Het Kruispunt'een centrum van ontmoeting en verbinding'. Ook herinnerde de burgemeester aan de roerige avonden die er zijn geweest in de grote zaal. Bijvoorbeeld toen er gesproken werd over de ondergrondse opslag van CO2. "Ik denk dat de twee ministers die avond blij waren dat ze heelhuids Barendrecht konden verlaten. Bijna had iemand met een doos eieren nog roet in het eten gegooid, maar de politie greep tijdig in."

Directeur Irene Pronk vroeg speciale aandacht voor Toneelvereniging Barendrecht. Die staan sinds 25 jaar twee maal per seizoen in de grote zaal met een uitverkochte voorstelling. 

Meer berichten