Afbeelding

Op stap met Present en Lions Club tijdens Kom erbij Week

Algemeen

BARENDRECHT - Op woensdag 2 oktober organiseerde Present Barendrecht in samenwerking met Lions Club IJsselmonde een uitstapje voor ouderen in Barendrecht. Dit gebeurde in het kader van de 'Kom erbij Week'. Deze is landelijk bekend onder de noemer 'Week tegen Eenzaamheid'.

Met twee bussen vertrokken zo'n 90 ouderen naar Leerdam, waar een rondvaart werd gemaakt over de Linge. Al slingerend door het groene landschap werd aan boord een lunch geserveerd. Natuurlijk was er volop ruimte om onderling kennis te maken en – toen het droog was -  bovendeks van het Hollandse landschap en de wolkenluchten te genieten.

"Een bijzondere dag" aldus één van de deelnemers. "Ik ben al heel lang niet meer op vakantie geweest en op mijn leeftijd kom je niet zo gemakkelijk de deur meer uit. Zo'n dag als vandaag, waarbij ik zelfs helemaal thuis opgehaald werd door een vrijwilliger en me nergens zorgen over hoefde te maken, is dan ook echt een presentje voor me. "

Deze Lingereis was mogelijk dankzij de inspanningen van de leden van de lokale Lions Club. Zij verrasten Present vorig jaar met een mooi geldbedrag ter gelegenheid van het tienjarig jubileum. Aan te wenden voor projecten met ouderen. Het reisje in de Kom Erbij Week paste hier dus uitstekend bij en de Lions gingen zelf als vrijwilligers mee ter begeleiding.

Advertenties uit de krant