Afbeelding

Ook omgeving Middeldijkerplein wil alternatief voor containers

Algemeen

BARENDRECHT – De laagbouw bij het Middeldijkerplein moeten een GFT cocon krijgen, in plaats van twee vuilcontainers. Dit stelt Buurt Bestuurt Middeldijkerplein en Omstreken in een brief aan wethouder Cees Schaap.
Volgens bestuurslid Hans Grashof bestaat er bij de bewoners 'vee; verzet' tegen de komst van twee containers per huis.  "Thans blijkt, dat de gemeente Barendrecht in de wijk Buitenoord geen twee vuilcontainers zal plaatsen per woning. In plaats daarvan komen er op diverse plaatsen in de wijk zogenaamde GFT cocons. Buurt Bestuurt Middeldijkerplein en Omstreken vindt dat een perfecte oplossing."

In een brief aan wethouder Cees Schaap vraagt Buurt Bestuurt om de oplossing van Buitenoord ook toe te passen in Meerwede-Zuid, de Reling, het Middeldijkerplein, de Waterkant en het Havenkwartier.

"Het zal niet alleen een hoop ergernis schelen bij de bewoners, maar ook het straatbeeld zal niet meer ontsierd worden door talloze vuilcontainers bij de betreffende woningen", aldus Hans Grashof.

Advertenties uit de krant