Van links naar rechts: jongerenwerker Steven Schaap, Ricardo Grashuis, Sijbrand Groenendijk en Valentijn Westerink.
Van links naar rechts: jongerenwerker Steven Schaap, Ricardo Grashuis, Sijbrand Groenendijk en Valentijn Westerink.

Petition houdt DJ-contest

Algemeen

BARENDRECHT - Stichting Petition begon als een handtekeningenactie onder Barendrechtse jongeren. Binnenkort houden Valentijn Westerink, Ricardo Grashuis en Sijbrand Groenendijk hun eerste event in Blok0180.

Het gaat met de stichting zo hard, dat Valentijn onlangs de raadscommissie Samenleving bijpraatte over het initiatief.

"Ongeveer een half jaar geleden zijn wij een petitie gestart die pleitte voor meer voorzieningen voor jongeren. En dan vooral in de trant van in- en outdoor muziek- en dance-evenementen. Wij zijn met het idee gekomen, omdat deze scene sterk gegroeid is in Barendrecht." Hij wijst op 'het grote aantal partybussen' waarmee Barendrechtse jongeren afreizen naar festivals overal in Nederland. "Hier willen wij op inspelen. En dat samen met de jongeren van Barendrecht zelf."

In twee maanden wist Petition 500 handtekeningen te verzamelen. Voor de zomer wonnen ze de competitie Barendrechts Beste, van de gemeente en KijkopWelzijn. Die winst was goed voor 2500 euro.

Dankzij de geldprijs kan Petition een stichting worden. Maar misschien nog wel belangrijker is het eerste event, dat wordt georganiseerd samen met Blok0180 en jongerenwerker Steven Schaap. Het is de 'Talent night: DJ contest' die op donderdag 24 oktober van 20 tot 23 uur word gehouden in Blok0180. Jongeren kunnen zich aanmelden door middel van een zelfgemaakte mixtape. De talenten die worden geselecteerd kunnen een set presenteren aan een jury van ervaren DJ's.

De winnaar van de contest mag 24 december op Christmast Eve een setje draaien als opener in een van de bekendste clubs van Rotterdam: Toffler (alleen voor de 18+ers).

Deelname aan de contest is gratis. Een tape opsturen kan naar: stichting.petition@hotmail.com . Zie ook www.blok0180.nl .

Afbeelding

Advertenties uit de krant